Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Πέρκα για Κασσελάκη: «Εχθροί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα οι μεν, αύριο θα είναι οι δε – Για να έχει δικαιολογία στην επόμενη ήττα

Πέρκα για Κασσελάκη: «Εχθροί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα οι μεν, αύριο θα είναι οι δε – Για να έχει δικαιολογία στην επόμενη ήττα

Η Πέτη Πέρκα, η οποία μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σήμερα (15.11.23) στον Στέφανο Κασσελάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου, η κ. Πέρκα είπε ότι ο κ. Κασσελάκης, θέλοντας να χτυπήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπαράγει επιχειρήματα του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου», όπως έκανε με το θέμα του μνημονίου και του «μαξιλαριού» των 37. δισ. ευρώ.

«Για το μνημόνιο αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο», τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πλήττει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Τον Αλέξη Τσίπρας έχει βάλει πολλές φορές στο κάδρο, είτε από αφέλεια είτε από κεκτημένη ταχύτητα, για να χτυπήσει εσωτερικούς “εχθρούς” του. Έτσι γίνεται σήμερα με τους “εχθρούς” του, έτσι θα γίνει και αύριο: τώρα είναι οι σημερινοί, αύριο θα είναι άλλοι», συμπλήρωσε. 

«Άλλωστε θα πρέπει να δικαιολογηθεί για την επόμενη ήττα, κάτι που απεύχομαι να συμβεί», επεσήμανε. 

Η ηγετική ομάδα, με αυτό το λαϊκίστικο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που θόλωσε την εικόνα και οδήγησε στην ήττα, προσέθεσε.

Αναλυτικότερα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πλέον ανεξάρτητη βουλευτής)  υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι δεν παραδίδει την έδρας της, προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «αυτό που μετακινήθηκε σε σχέση με την ψήφο των πολιτών που είναι πρόσφατη η εντολή είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με τον νέο πρόεδρο».

Μεταξύ άλλων τόνισε πως αισθάνεται περήφανη για το «μαξιλαράκι των 37 δις. έναντι κινδύνου της χώρας και ο κόσμος πραγματικά το άκουσε. Σήμερα ποιος είναι σε αυτή τη γραμμή; Εγώ ή ο κ. Κασσελάκης;», προσθέτοντας πως στην προσπάθειά του να χτυπήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο χτυπάει τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποιεί επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Αναφορικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως ένα από τα αίτια της είναι το γεγονός πως από το 2019 δεν έγινε απολογισμός για τα λάθη του κόμματος σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όταν βλέπεις ένα κόμμα να χάνει την αξιοπιστία του -δικαίως ή αδίκως- έπρεπε να καθαρίσουμε τον λόγο μας, να δούμε τη στόχευση μας κλπ».

«Τον Αλέξη Τσίπρα τον βάζει πολλές φορές στο κάδρο» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξή της στη ΕΡΤ η κ. Πέρκα τονίζοντας πως «το κάνει είτε από αφέλεια, είτε από κεκτημένη ταχύτητα προκειμένου να χτυπήσει εσωκομματικούς -όπως τους θεωρεί- “εχθρούς» του”.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον αγαπώ, τον υπηρέτησα πολλά χρόνια, όπως και όλοι αυτοί οι σύντροφοι που αποχωρούν» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως «η ηγετική ομάδα με αυτό το «λαϊκίστικο» μπλοκ εντός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν που μπέρδεψε και θόλωσε το μήνυμα και ήρθε και η ήττα».

«Ο κ. Τσίπρας και όλοι μας έχουμε μία ευθύνη -εξίσου- για όλα όσα δεν έγιναν» προσθέτοντας πως οι εντάσεις εντός του κόμματος ή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου είναι πολιτικές.

«Λάθος η εκλογή προέδρου από τη βάση»

«Κερασάκι στην τούρτα» χαρακτήρισε την εκλογή Κασσελάκη η κ. Πέρκα η όπως τόνισε «δεν αμφισβητεί κανείς πως έγινε με δημοκρατικό τρόπο» μεταφέροντας όμως την προσωπική της άποψη πως ο τρόπος εκλογής του προέδρου από τη βάση ήταν «άλλο ένα λάθος του προηγούμενου συνεδρίου».

«Από την επόμενη μέρα φάνηκε ότι επικρατεί το λαϊκίστικο μπλοκ» υπογράμμισε σχετικά, ενώ συμπλήρωσε πως έδωσαν χρόνο στον νέο πρόεδρο.

Υπάρχει χώρος για νέο κόμμα

Το γεγονός πως, αν και αρκετά νωρίς, υπάρχει ο πολιτικός χώρος για έναν νέο πολιτικό χώρο υπογράμμισε μεταξύ άλλων η ανεξάρτητη βουλευτής, Πέτη Πέρκα, «με τη μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αφήνοντας το περιθώριο για ένα «κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής, ριζοσπαστικής, οικολογικής, φεμινιστικής Αριστεράς».

Αν και δεν αποκάλυψε τα χαρτιά της η κ. Πέρκα σχετικά με το τι θα κάνει με ορίζοντα τις ευρωεκλογές όμως ανέφερε πως «θα βρεθούν με αρκετό κόσμο εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» χωρίς να απαντά στις φήμες για συνεργασία με το ΜέΡΑ25.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις