Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πετρόπουλος: Οι αγρότες νομίζουν ότι σφαγιάζονται και είναι στο δρόμο

Πετρόπουλος: Οι αγρότες νομίζουν ότι σφαγιάζονται και είναι στο δρόμο

«Οι αγρότες νομίζουν ότι σφαγιάζονται από το νέο ασφαλιστικό σύστημα και για αυτό βρίσκονται στον δρόμο…» ανέφερε στην Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας και Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος και προέτρεψε «να μην λέγονται πράγματα που δεν στέκουν….».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη και αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγροτών για τις νέες ασφαλιστικές τους εισφορές μίλησε για παραπληροφόρηση και τόνισε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση με τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους και τα σύνορα και είναι ώρα λέμε αλήθειες…».

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος, υποστήριξε χαρακτηριστικά, ότι από τους 454.000 αγρότες που καλούνται να πληρώσουν εισφορές, οι 400.000 τώρα με το νέο σύστημα θα καταβάλλουν 87 ευρώ μηνιαίως αντί για 113 ευρώ που κατέβαλλαν πρίν. Και μόλις 620 άτομα θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν υψηλότερες εισφορές. Η σύγκριση των στοιχείων είπε συντριπτική και δείχνει ότι οι αγρότες με το νέο σύστημα θα πληρώνουν λιγότερες εισφορές από όσες κατέβαλλαν πριν.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε