Πολιτική

Πέτρος Κόκκαλης: Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα – Βλέπω κενό στα αριστερά της ΝΔ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε στην ΕΡΤ για την απόφαση του, αλλά και τον νέο κύκλο που επιθυμεί να ανοίξει με ένα πράσινο κόμμα.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω με τον τρόπο για τον οποίο εξελέγην, για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που με ψήφισαν», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: “Στη νέα διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο μία παρωχημένη αντίληψη για τη φιλοζωία και δεν χωρά η έννοια “κλιματική αλλαγή”…”.

Ερωτηθείς για την έντονη φημολογία των τελευταίων ωρών σχετικά με την πρόθεση του να ιδρύσει νέο κόμμα, ο Πέτρος Κόκκαλης παραδέχθηκε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει ένα πράσινο κόμμα.

“Υπηρετώ την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής τα τελευταία 15 χρόνια, γιατί έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε. Έχω και άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω, αλλά κάνω αυτό και θα συνεχίσω να το κάνω. Βλέπω ένα πολιτικό κενό. Μία αναδιάταξη του χώρου που βρίσκεται στα αριστερά της ΝΔ, στην οποία πρέπει να επανατοποθετηθούν οι σαφείς βάσεις, μετά τις Ευρωεκλογές. 

Μιλάω πολλά χρόνια με ανθρώπους για αυτό το σχήμα. Κανείς δεν περισσεύει. Αντιμετωπίζουμε μία συλλογική απειλή και θα πρέπει να βρεθεί συλλογικά μία λύση για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, της περιουσίες, τη Δημοκρατία. 

Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει αυτόνομα και ξεκάθαρα η πολιτική φωνή για την κλιματική αλλαγή. Οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 1
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2