Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

Πέτρος Τατσόπουλος: Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο – Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Πέτρος Τατσόπουλος: Γλίτωσε από βέβαιο θάνατο – Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον έσωσε

Μια ανάσα από το θάνατο βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος.
Συγκλονίζει η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε στο Ιπποκράτειο.
«Είχε μηδέν πίεση, τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Συνήθως αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις».
Πως περιέγραψε ο Δημήτρης Βίτσας τη σοκαριστική στιγμή της κατάρρευσης του γνωστού συγγραφέα.
Αποσωληνώθηκε χθες ο πρώην βουλευτής, μίλησε με τους γιατρούς του, παραμένει στην Εντατική.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος φαίνεται πως βγαίνει νικητής από τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής έφτασε μια ανάσα από το θάνατο, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των γιατρών του Ιπποκράτειου, σώθηκε και πλέον νοσηλεύεται στην Εντατική, αλλά χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Από χθες το απόγευμα, ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε και σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του iatropedia.gr, είχε και επικοινωνία με τους γιατρούς του. Η κατάστασή του είναι σταθερή είπε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» (σ.σ. στο πάνελ της οποίας βρισκόταν ο Πέτρος Τατσόπουλος το πρωί της Τρίτης όταν συνέβησαν όλα) ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Ο άνθρωπος που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο γιατρός που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της υγείας του γνωστού συγγραφέα.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος διαγνώστηκε με διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής. «Συνήθως, αυτά τα περιστατικά πεθαίνουν, δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο Δ. Λυμπεριάδης. Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, είπε: «είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά».

Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο «είχε σχεδόν μηδέν πίεση» είπε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης. Και η περιγραφή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το χειρουργείο, είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. «Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας», είπε.

Πλέον, η κατάστασή του είναι καλύτερη. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. Ευτυχώς καταφέραμε και τον σώσαμε», σημείωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Δείτε τη συγκλονιστική περιγραφή του

Ένας από τους ανθρώπους που έζησαν από πρώτο χέρι τη σοβαρή περιπέτεια υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου, ήταν ο Δημήτρης Βίτσας. Το πρωί της περασμένης Τρίτης ήταν μαζί καλεσμένοι στην εκπομπή του Alpha.

«Το βασικό ζήτημα είναι να πάει καλά ο Πέτρος», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στο περιστατικό, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Ήταν η βοήθεια του κ. Λύρα, όπως και το κουράγιο του Πέτρου να πει ότι “θέλω να αποχωρήσω γιατί ένιωσα έναν οξύ πόνο”. Σημασία έχει να γίνει καλά. Ήταν εξαιρετικά τυχερός, το γεγονός πως υπήρχε γιατρός και η ταχύτητα που ήρθε το ΕΚΑΒ έπαιξαν ρόλο να φτάσει γρήγορα στο χειρουργείο», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Το ευχαριστώ της οικογένειάς του

Η σύζυγος, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του Πέτρου Τατσόπουλου εξέφρασαν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου. Και κυρίως στον Δημήτρη Λυμπεριάδη, αλλά και τους συνεργάτες του που με την άμεση επέμβασή τους έδωσαν τη ζωή του 59χρονου συγγραφέα.

Η ευγνωμοσύνη τους αυτή εκφράστηκε μέσα από ανακοίνωση που «ανέβηκε» στη σελίδα του Απόστολου Δοξιάδη στο Facebook:

«ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδιαίτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις