Πολιτική

Πέτσας για παρακολουθήσεις: Υπάρχουν «ρυπαρά» δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ

Για το θέμα των παρακολουθήσεων και για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ.Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε αρχικά στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch και επεσήμανε πως πέρα από το γεγονός ότι μας φέρνει μια ανάσα από την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, μαρτυρά ότι οι αγορές προεξοφλούν πως οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη σταθερή πορεία της χώρας και θα προκύψει μια αξιόπιστη και σταθερή κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεων και στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως όπως αποδείχτηκε τα ονόματα που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας δεν περιλαμβανόντουσαν μέσα στην επιστολή Ράμμου, όπως άφησε να εννοηθεί.

Μάλιστα υπογράμμισε πως «αν υπήρξαν παρακολουθήσεις αυτές ήταν νόμιμες» και συμπλήρωσε πως η αναγνώριση πολιτικών σφαλμάτων στην υπόθεση αυτή έγινε από την πρώτη στιγμή από τον Πρωθυπουργό και έγινε ανάληψη ευθυνών με την απομάκρυνση συγκεκριμένων προσώπων από τις θέσεις τους.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ρυπαρά δίκτυα μέσα στην ΕΥΠ και χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός να υπάρχουν διαρροές μέσα από την ΕΥΠ, από στελέχη ανάλογα με τα πολιτικά τους φρονήματα. Τέλος ζήτησε από τον κ. Ράμμο να αναλάβει τις ευθύνες του για το θέμα που δημιουργήθηκε.

Για ρις εκλογές τόνισε πως σίγουρα θα διεξαχθούν μέσα στον Απρίλιο ή τον Μάιο και στην πρώτη κάλπη θα υπάρχει ένα σαφές ισχυρό αποτέλεσμα για την ΝΔ και στις δεύτερες εκλογές που όπως δείχνουν τα πράγματα θα χρειαστούν, θα προκύψει αυτοδυναμία για την ΝΔ.

Μάλιστα προέβλεψε πως η έντολη πολιτική πόλωση θα μεγαλώσει τα ποσοστά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που θα υποχωρήσει λόγω και της πολιτικής Ανδρουλάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικές πηγές για τη Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ: Απορρίπτουμε κάθε ενέργεια που βασίζεται σε άκυρες και ανυπόστατες συμφωνίες
«Καμία αντίδραση δεν πρόκειται να αποθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση από το να ασκεί, με υπευθυνότητα και έμπρακτα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας»
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 36
Ρηματική διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ αμφισβητεί τη γραμμή της Ελλάδας ακόμα και νότια Κρήτης
Το επίσημο έγγραφο της Τρίπολης δείχνει για πρώτη φορά τα όρια που θέτει η Λιβύη βάσει του παράνομου Τουρκολιβυκού Μνημονίου τα οποία εκτείνονται όχι μόνο δυτικά αλλά και νότια της Κρήτης
Ο χάρτης που έδωσε η Λιβύη 35
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
13