Πολιτική

Πέτσας: Σαφής καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών από το State Department

«Η παρέμβαση του State Department είναι μία παρέμβαση που δεν ακολουθεί λογική ίσων αποστάσεων”, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η παρέμβαση του State Department είναι μία παρέμβαση που δεν ακολουθεί λογική ίσων αποστάσεων. Πρόκειται για μία σαφή καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών, που δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, και μια σαφή υποστήριξη των ελληνικών θέσεων, όπως έχουν εκφραστεί όλες τις προηγούμενες ημέρες και από το υπουργείο Εξωτερικών και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ότι εδώ δεν υπάρχει κανένα έννομο αποτέλεσμα από αυτές τις παράνομες ενέργειες και ότι τα ελληνικά νησιά έχουν και ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως έχουν και τα χερσαία εδάφη μας» τόνισε ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» και πρόσθεσε «είναι μια πολύ θετική δήλωση που δείχνει μια απομόνωση παράνομων ενεργειών της Τουρκίας».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «μετά τα γεγονότα που είχαμε τέλος Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου στον Έβρο, είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο μιας επανάληψης τέτοιων προκλητικών ενεργειών, είτε στα νησιά είτε κάπου αλλού» και συμπλήρωσε: «παραμένουμε σε επιφυλακή όλο αυτό το χρονικό διάστημα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του τουρισμού ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην απαραίτητη προτεραιότητα, που είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας. «Από εδώ και πέρα, όταν θα ξεκινήσουν να έρχονται περισσότεροι τουρίστες θα αναπτύξουμε ένα πλαίσιο δειγματοληπτικών στοχευμένων ελέγχων, ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξεφύγει η κατάσταση αν υπάρξουν κρούσματα. Επίσης, έχουμε ένα εκτεταμένο σχέδιο ιχνηλάτησης, αλλά και ενίσχυσης των υγειονομικών δομών μας σε όλη τη χώρα, κυρίως στα μικρότερα νησιά μας, προκειμένου όταν εντοπίζονται κρούσματα, να μπορούν αυτά να απομονώνονται και να αποφεύγεται η διασπορά στην κοινότητα» είπε και τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που θα εξηγούν όλα αυτά.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την καμπάνια του Τουρισμού υπογράμμισε «Αυτό που έχουμε μέσα στην καρδιά, είναι ένα συναίσθημα το οποίο, θέλει να ταυτίσει το συγκεκριμένο σποτ για την προβολή του ελληνικού τουρισμού. Ταυτίζει, δηλαδή, το Καλοκαίρι με την Ελλάδα. Όπου και αν είσαι, όπου και αν το βλέπεις» εξηγώντας ότι κανείς δεν περιμένει φέτος 33 εκ. τουρίστες στη χώρα μας, αλλά πολλοί απ’ αυτούς που θα το δουν το σποτ αυτό μπορεί να έρθουν του χρόνου ή την επόμενη χρονιά. «Αυτό που έχει σημασία είναι να ταυτίσουν μέσα τους την Ελλάδα με το καλοκαίρι» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης: «Το Κυπριακό είναι στην κορυφή της ατζέντας του ΓΓ του ΟΗΕ – Στόχος μας η επανένωση της Μεγαλονήσου»
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την τοποθέτηση Προσωπικής Απεσταλμένης που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ζήτημα - «Το μήνυμα μιας ενιαίας Κύπρου είναι σήμερα αναγκαίο στον κόσμο»
Γιώργος Γεραπετρίτης
Η Ελλάδα ετοιμάζει τη δική της απάντηση στον ΟΗΕ μετά τη Ρηματική Διακοίνωση και τον χάρτη – πρόκληση της Λιβύης
Ο νέος προκλητικός χάρτης που κατέθεσε στον ΟΗΕ η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον οποίο οριοθετεί με συντεταγμένες την υφαλοκρηπίδα της Λιβύης έως τις ακτές της Κρήτης ουσιαστικά «φωτογραφίζει» ως… «εντολέα» την Τουρκία
Ο χάρτης που κατέθεσε η Λιβύη στον ΟΗΕ
Άγριος καυγάς Κυρανάκη – Κουτσούμπα για το ατύχημα με τον Προαστιακό στην Πάτρα: «Σου δώσαμε και αξία, θα παίξεις στα κανάλια»
Όπως είπε ο κ. Κυρανάκης, πέντε μέρες πριν, ο δήμαρχος της Πάτρας είχε λάβει μία επιστολή από το σωματείο μηχανοδηγών, που έλεγε ότι σε αρκετά σημεία χρειάζονται παρεμβάσεις του Δήμου
Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας 6
Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Λιακούλη: «Απαράδεκτο το σχόλιο περί "χουντικής" κυβέρνησης» - «Παρακολούθησε το μοντάζ της Ομάδας Αλήθειας»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης αφού πρώτα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη που έκανε λόγο για «χουντική» κυβέρνηση, κάλεσε τον ΠΑΣΟΚ να καταδικάσει το σχόλιό της
Ευαγγελία Λιακούλη - Μακάριος Λαζαρίδης