Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέτσας: Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις ο Τσίπρας προσποιείται ότι δεν είδε και δεν άκουσε

Πέτσας για Τσίπρα

Να πάρει θέση για τις καταγγελίες Μιωνή και το ρόλο του Νίκου Παππά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως έχει δύο επιλογές: είτε να διαγράψει το στέλεχός του είτε ν’ αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για το παραδικαστικό και παρακρατικό κύκλωμα που είχε στηθεί επί των ημερών του, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θέτει επαναλαμβανόμενα το ερώτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έως ότου εκείνος πάρει θέση.

«Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής, αλλά οι διάλογο Μιωνή-Παππά εγείρουν ζήτημα δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας και αναφέρθηκε σε σειρά ερωτημάτων που αφήνουν ακάλυπτο τον κ. Παππά.

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως από τη στιγμή που γνώριζε από το 2016 την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως πρωταγωνιστή, τότε είχε και νομικά την υποχρέωση να το καταγγείλει και όχι να το συγκαλύψει. Ειδικά δε για τις πιέσεις που εμφανίζεται ν’ ασκούσε ο κ. Παππάς για να καταγγείλει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως είναι απόδειξη των μεθοδεύσεων για τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτσας: Ο Άδωνις μιλούσε ως πολίτης για την Τουλουπάκη

«Δεν γνώριζε τίποτα ο κ. Τσίπρας; Δεν άκουσε κάτι; Δεν του είπε κάτι ο κ. Παππάς; Δεν τον ενοχλούν όλα όσα αποκαλύπτονται;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πάντως, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, υπογράμμισε ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως πολίτης που εξακολουθεί να εκκρεμεί η υπόθεσή του. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, επισήμανε πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι «δεν υπάρχει καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές».

Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο κάποιες ευρωπαϊκές χώρες να μην ανοίξουν τα σύνορά τους την 1η Ιουλίου. Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση του newsit.gr για τις ενέργειες της κυβέρνησης επ’ αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως το ενδεχόμενο αυτό θα πρέπει να προβληματίζει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνο τις κυβερνήσεις τους και ότι υπάρχουν μεν καθυστερήσεις, αλλά σήμερα βρισκόμαστε στο σημείο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα έχουμε ανακοινώσεις πριν από την 1η Ιουλίου. Εάν χρειαστεί, το σχέδιό μας θα αναθεωρηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, εάν αυτό χρειαστεί.

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις