Πολιτική

Πέτσας: Ζητάμε από την Ε.Ε. να έχει έτοιμο κατάλογο με κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στην Αγιά Σοφιά. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θέλει από την Ε.Ε. να έχει έτοιμα ισχυρά μέτρα σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκίνησε τις δηλώσεις του από την Αγιά Σοφιά και έκανε λόγο για «πρόκληση και ύβρη της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν», να την μετατρέψει σε τζαμί και κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να αντιδράσει σε αυτό καθώς «πρόκειται για ιστορικό λάθος».

Click4more Παραλήρημα Τσαβούσογλου για Αγιά Σοφιά και Θράκη: Η τελευταία που μπορεί να μιλάει είναι η Ελλάδα

«Το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο. Και αυτήν τη διάσταση αναδεικνύουμε σταθερά, τόσο πριν, όσο και μετά την απόφαση Ερντογάν», είπε ο Στέλιος Πέτσας, υπενθυμίζοντας πως τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα επικοινωνήσει και με ομολόγους του.

«Η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στη γειτονική χώρα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να  παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα. Και ότι ενέργειες, κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το Διεθνές Δίκαιο, θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Πόλεμος για την Αγιά Σοφιά – Ο Ιμάμογλου αδειάζει τον Ερντογάν – «Θα είμαι εκεί στην πρώτη προσευχή», λέει ο Τούρκος Πρόεδρος

Αποκάλυψε δε ότι «η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Και κάλεσε την Ευρώπη «να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα».

Μάλιστα, τπ θέμα θα τεθεί σήμερα (13.07.2020) από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ για Σύνοδο ΝΑΤΟ: Πρώτη στις δαπάνες η Ελλάδα, τελευταία στις αποφάσεις
Ο Κώστας Τσουκαλάς υποστηρίζει ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στη Συμμαχία, αλλά η Τουρκία είναι εκείνη που αποκομίζει τα στρατηγικά οφέλη, ζητώντας ενημέρωση της Βουλής για την εθνική στρατηγική
Μητσοτάκης, Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Πολάκης κατά Γεωργιάδη: «Βγάλε το σκασμό, ακροδεξιό παρτάλι δεν μπορείς να φτάσεις το μπόι της ηθικής της Αριστεράς»
Με μια ανάρτηση σε υψηλούς τόνους και γεμάτη βαρείς χαρακτηρισμούς, ο βουλευτής Χανίων απαντά στον υπουργό Υγείας για τις αναφορές του στη διακυβέρνηση Τσίπρα
Γεωργιάδης και Πολάκης 41
«Τύμπανα πολέμου» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Επιτροπή: Μετά τον Παππά, και ο Αλεξιάδης ζητά καθαρές λίστες από τον Φάμελλο
Νέες αιχμές περί αδιαφάνειας στην Κουμουνδούρου, με βολές κατά της ηγεσίας για τη σύνθεση του σώματος και φόντο την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές μετά την επανεμφάνιση Τσίπρα
Αλεξιάδης και Παππάς
Έκρηξη Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα γλυκά του Ξανθόπουλου: «Την ώρα που πάει να γίνει συγκάλυψη θέλετε να κεράσετε»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αντέδρασε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παύση για να κεράσει λόγω της ονομαστικής του εορτής, ενώ συζητούνταν τα αιτήματα για τις υποκλοπές
Κωνσταντοπούλου και Ξανθόπουλος 5