Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέτσας: Ζητάμε από την Ε.Ε. να έχει έτοιμο κατάλογο με κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Πέτσας για Τσίπρα

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας και του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στην Αγιά Σοφιά. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα θέλει από την Ε.Ε. να έχει έτοιμα ισχυρά μέτρα σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Ο Στέλιος Πέτσας ξεκίνησε τις δηλώσεις του από την Αγιά Σοφιά και έκανε λόγο για «πρόκληση και ύβρη της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν», να την μετατρέψει σε τζαμί και κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να αντιδράσει σε αυτό καθώς «πρόκειται για ιστορικό λάθος».

Click4more Παραλήρημα Τσαβούσογλου για Αγιά Σοφιά και Θράκη: Η τελευταία που μπορεί να μιλάει είναι η Ελλάδα

«Το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά παγκόσμιο. Και αυτήν τη διάσταση αναδεικνύουμε σταθερά, τόσο πριν, όσο και μετά την απόφαση Ερντογάν», είπε ο Στέλιος Πέτσας, υπενθυμίζοντας πως τις προηγούμενες μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία τόσο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα επικοινωνήσει και με ομολόγους του.

«Η Ελλάδα θεωρεί αναγκαίο να σταλεί στη γειτονική χώρα ισχυρό μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να  παραβιάζει ατιμώρητα τη διεθνή νομιμότητα. Και ότι ενέργειες, κατάφωρα αντίθετες στις διεθνείς υποχρεώσεις και το Διεθνές Δίκαιο, θα έχουν συγκεκριμένες συνέπειες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Click4more Πόλεμος για την Αγιά Σοφιά – Ο Ιμάμογλου αδειάζει τον Ερντογάν – «Θα είμαι εκεί στην πρώτη προσευχή», λέει ο Τούρκος Πρόεδρος

Αποκάλυψε δε ότι «η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Και κάλεσε την Ευρώπη «να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να πάρει αποφάσεις για να βάλει φρένο στην τουρκική προκλητικότητα».

Μάλιστα, τπ θέμα θα τεθεί σήμερα (13.07.2020) από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις