Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Πιερρακάκης στο «Live News»: Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα για τα self tests κορονοϊού

Πιερρακάκης στο «Live News»: Πώς θα λειτουργεί η νέα πλατφόρμα για τα self tests κορονοϊού

Για τα συστήματα που δημιουργεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να γίνει η διάθεση των self tests κορονοϊού από τα φαρμακεία μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, η κυβέρνηση καλείται να αναπτύξει νέες πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διάθεση των δωρεάν τεστ, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας μάλιστα, ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 έχουν γίνει μέσα από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Click4more: Φαρμακοποιοί για self test: «Θα γίνουν ουρές στα φαρμακεία»

Για τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

«Εφόσον είναι θετικός και το δηλώσει μέσα από την πλατφόρμα, μπορεί να κάνει μετέπειτα δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του» πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι η διάθεση των self tests αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου. «Προετοιμαζόμαστε εντατικά για να προλάβουμε αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τίθενται από την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις