Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πικρία” Καμμένου για τη συζήτηση της Τετάρτης στην ολομέλεια και τη στάση της κυβέρνησης

“Πικρία” Καμμένου για τη συζήτηση της Τετάρτης στην ολομέλεια και τη στάση της κυβέρνησης

Χωρίς την παρουσία του Πάνου Καμμένου η θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή την Τετάρτη (23.05.2018) σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, την οποία ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται να έχει πικρία με τον προγραμματισμό της συζήτησης που έγινε από την κυβέρνηση, καθώς θα απουσιάζει σε ταξίδι στο Καζακστάν. Ζήτησε αλλαγή της ημερομηνίας, όμως το αίτημα του δεν ικανοποιήθηκε. Αυτό που αποφασίσθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων είναι να εκπροσωπηθεί στη συζήτηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα το αίτημα το είχε υποβάλει και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκεια του Υπουργικού συμβουλίου.

Η δικαιολογία της απόρριψης ήταν πως το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες της Ολομέλειας μέχρι αυτή να κλείσει, είναι πολύ σφιχτό και δεν είναι εφικτό μετατεθεί αυτή η συζήτηση.

Το πρόγραμμα της συζήτησης

Η προ ημερησίας συζήτηση θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης στις 10:00. Πρώτος τον λόγο θα λάβει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μετά στο βήμα θα ανέβει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά που έχει προκαλέσει την συζήτηση. Θα ακολουθήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, αναμένεται ότι θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και ευθύς αμέσως ο λόγος θα δοθεί ανάλογα με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων και στους υπόλοιπους πολιτικούς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις