Πολιτική

Πιλοτικά σε δυο περιοχές της χώρας το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Στη χορήγηση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πιλοτικά σε δύο περιοχές της χώρας, προχωράει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2014.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανακοίνωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας στην ημερίδα που διοργανώνουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημμένο εισόδημα ξεκινάει με κονδύλια 20 εκατ. Ευρώ που θα προέρχονται από το πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού.

“Στόχος είναι το 2015, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να το διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα ως κοινωνική παρέμβαση πλήρους εφαρμογής”, είπε ο Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε ότι έως το τέλος του έτους θα οριστούν το ύψος και η σχετική διαδικασία χορήγησής του.

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η άμεση εφαρμογή του είναι αδήριτη αναγκαιότητα με αναπτυξιακή διάσταση.

“Η χώρα είχε πολλές στρεβλώσεις και αυτές έφεραν τη χώρα κοντά στην κατάρρευση, αλλά χάρη στις θυσίες πολιτών αυτό απετράπη. Η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι κάτι μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή”, κατέληξε ο Υπουργός.

Τι είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αποτελεί θεσπισμένη νομοθετημένη υποχρέωση (ν.4093/2012) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ανασχεδιασμού των πολιτικών κοινωνικής προστασίας και ανάπτυξης της κυβέρνησης για μια βιώσιμη εθνική στρατηγική κοινωνικής ένταξης.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εργασίας κ. Γ. Βρούτση θα ορισθούν οι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα, η βάση υπολογισμού και το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για κάθε άτομο ή οικογένεια, αλλά και οι διαδικασίες ένταξης στο πρόγραμμα και καταβολής της παροχής ως διαφοράς μεταξύ του πραγματικού εισοδήματος και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στήριξη της Ελλάδας από τη Μέρκελ

Τα πάνω κάτω στα όρια συνταξιοδότησης – Τέλος οι πρόωρες για χιλιάδες εργαζόμενους και 15 επιπλέον χρόνια στη δουλειά!

Έρχεται τσεκούρι σε επικουρικές και εφάπαξ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Γιαννακοπούλου «γλέντησε» την Παπαδοπούλου on air: «Άννα, ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορείς να το απαντήσεις κι εσύ»
Αιχμηρός διάλογος για την «εντιμότητα», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να υπενθυμίζει στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ την προηγούμενη πολιτική της διαδρομή
Παπαδοπούλου και Γιαννακοπούλου
8