Πολιτική

Πλεύρης για ελλείψεις φαρμάκων: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λύση τα γενόσημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις ελλείψεις που εδώ και καιρό καταγράφονται σε διάφορα φάρμακα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 το πρωί της Τετάρτης (11.01.2023). 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι σε ένα κομμάτι υπάρχει πλήρης υποκατάσταση, καθώς οι πολίτες μπορεί να μην βρίσκουν επώνυμα σκευάσματα, αλλά βρίσκουν γενόσημα. Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση με τις ελλείψεις και στα επώνυμα φάρμακα σιγά-σιγά ομαλοποιείται.

Μιλώντας για τις ελλείψεις στα φάρμακα, ο υπουργός ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα εισπνεόμενα, όπου εκεί έχουμε μικρότερη παραγωγή, ωστόσο γίνονται συνεχείς εισαγωγές. Διαβεβαίωσε επίσης ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Δήλωσε πάντως ότι ομαλοποίηση δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν ελλείψεις, -ελλείψεις υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ευρωπαϊκό-, αλλά η διαδικασία συνεχώς θα βελτιώνεται.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απευθυνόμενος στους γονείς επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει ελληνική φαρμακοβιομηχανία, δεν έχει προβλήματα που έχουν άλλες χώρας και τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΠΥ έχουν επάρκεια φαρμάκων.

Ανέφερε τέλος πως ό,τι λείπει σε επώνυμο σκεύασμα στα ιδιωτικά φαρμακεία, θα διορθώνεται. 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύνθημα εκλογικής μάχης στην ΕΛΑΣ: «Σηκώνουμε τα μανίκια» – Το σχέδιο έως τις γιορτές
Πρώτη τηλεδιάσκεψη του Μίλτου Χατζηγιαννάκη με τις Συντονιστικές Επιτροπές των 59 εκλογικών περιφερειών - Εξορμήσεις Τσίπρα στην περιφέρεια, 500 νέοι τομεακοί υπεύθυνοι και οργανωτικά δίκτυα σε κάθε δήμο
Αλέξης Τσίπρας
Η τηλεθέαση που έκανε η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και η μάχη για την ηγεμονία στην αντιπολίτευση
Η συνέντευξη στον ΣΚΑΪ άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ - Τι κρύβεται πίσω από τα υψηλά ποσοστά στο σύνολο και το μεγάλο χάσμα στις νεότερες ηλικίες
Ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ