Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιά εμπλοκή στα Ίμια; Το Ναυτιλίας διαψεύδει τους Τούρκους

Ποιά εμπλοκή στα Ίμια; Το Ναυτιλίας διαψεύδει τους Τούρκους

Το… “κυνήγι της τσιπούρας” οι Τούρκοι θέλησαν να το “δουν” ως ένταση στα Ίμια. Και η είδηση δεν άρχισε να γίνει πρώτο θέμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Σχεδόν 24 ώρες μετά, το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας έρχεται να διαψεύσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, διαψεύδονται οι πληροφορίες «που είδαν το φως της δημοσιότητας και δημοσιεύθηκαν σε ξένα και ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων σκαφών της τουρκικής Ακτοφυλακής και απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών».

Το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το περιστατικό το… “φούσκωσαν” τα τουρκικά ΜΜΕ που έκαναν λόγο για “Επικίνδυνη προσέγγιση”, “Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ”. Εξ αρχής, η ελληνική πλευρά διαμήνυε ότι όλο το σκηνικό δεν ήταν τίποτε άλλο από τουρκική προπαγάνδα, αφού πάγια τακτική της Τουρκίας είναι να προκαλεί, ειδικά το τελευταίο διάσημα.

Τι υποστηρίζουν οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι φυσικά παρουσιάζουν τα γεγονότα με τη δική τους… “ματιά”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε πολλές τουρκικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους το CNN Turk, η ένταση στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (15.12.2016).

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστήριξαν ότι δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Λέρο και πλησίασαν τα Ίμια. Μαζί κατέφθασε και η ελληνική ακτοφυλακή από την Κω.

Σύμφωνα με το CNN TURK, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να “δέσουν” τις βάρκες τους.

Στις 11.30 έφτασε από τη Λέρο ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε, ενώ μισή ώρα μετά ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουρκουτρεΐς της Τουρκίας, δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού.

Η ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή βρέθηκαν σε απόσταση μόλις 50 εκατοστών. Μάλιστα οι Τούρκοι ανέβασαν και φωτογραφίες από το σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε