Πολιτική

Ποιες αλλαγές έρχονται στο Λύκειο – Έτσι θα γίνεται η εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το νέο πόρισμα της επιτροπής Λιάκου βρίσκεται ήδη στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που έχει δώσει το “Ο.Κ.” ώστε οι προβλέψεις του να τεθούν σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόκειται για το πόρισμα σχετικά με τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, το εν λόγω πόρισμα προβλέπει την έκδοση μόνο Εθνικού Απολυτηρίου ή Πιστοποιητικού Σπουδών από το Λύκειο, κάτι που σημαίνει και το τέλος του βαθμούς πρόσβασης και του μηχανογραφικού δελτίου.

Πως θα γίνεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ; Εκεί αναμένεται να τεθούν κριτήρια ανά μάθημα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων, ενώ το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το Εθνικό Απολυτήριο.
Κάθε μαθητής θα παρακολουθεί έξι μαθήματα, από τα οποία θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την απόκτηση Εθνικού Απολυτηρίου, θα απαιτείται συγγραφή διπλωματικής εργασίας, συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής, δημιουργικότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.
Τέλος για όσους μαθητές δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν το Εθνικό Απολυτήριο, θα υπάρχει το Πιστοποιητικό Σπουδών.

ΠΗΓΗ: Βήμα της Κυριακής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βγήκαν ξανά τα μαχαίρια στην Ελπίδα για τη Δημοκρατία: «Καρυστιανού, Γρατσία και Γαλανός μετέτρεψαν το κίνημα σε φοβικό αρχηγικό κόμμα»
Μετά το μπαράζ αποχωρήσεων, πρώην στελέχη του Γραφείου Τύπου καταγγέλλουν «αυλικούς», «μυστικοσυμβούλους» και παρασκηνιακές παρεμβάσεις - Απειλούν με δημοσιοποίηση πρακτικών
Μαρία Καρυστιανού 63
ΕΛΑΣ: «Πλήγμα για την ελληνική εξωτερική πολιτική» η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία - «Τι λέει τώρα η κυβέρνηση;» ρωτά ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής - Στο στόχαστρο η εγκατάλειψη, όπως υποστηρίζει, της «ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής»
Αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν 17
Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές: «Ένα αόρατο χέρι δεν θέλει τη διαλεύκανση»
Τσουκαλάς και Λιακούλη ανεβάζουν τους τόνους και μιλούν για αναπάντητα ερωτήματα, συσκότιση και κλονισμό της εμπιστοσύνης στους θεσμούς
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 16