Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σήμερα ο Ν. Μιχαλολιάκος για όσα έλεγε σε ομιλία του στις 3.9.2011 όπου ανέφερε για τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», αναφερόμενος στους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε για την κατηγορία της  «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια». Η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά του ΕΠΣΕ, ενώ ως μάρτυρας κατηγορητηρίου κατέθεσε στη δίκη ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος συνυπέγραφε το δημοσίευμα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ σήμερα ομόφωνα καταδικάστηκε επίσης από το Α τριμελές Εφετείο πλημμελημάτων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Σαχινίδης, με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με  αναστολή, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτίνας του ΚΚΕ  Λιάνας Κανέλλη.

Η καταδίκη ήταν και πρόταση του εισαγγελέα που είχε  εισηγηθεί 20 μήνες φυλάκιση.Ειδικότερα στις 3/12/2015 σε ομιλία του στην Βουλή, ο καταδικασθείς την κατηγόρησε και την συκοφάντησε ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013 στο Νέο 
Ηράκλειο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις