Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποιο Ταμείο; Τα είπαν και για την Τουρκία Μητσοτάκης και Μισέλ

Ποιο Ταμείο; Τα είπαν και για την Τουρκία Μητσοτάκης και Μισέλ

Μπορεί ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που είχαν σήμερα (25.06.2020) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Σαρλ Μισέλ να ήταν το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά η κουβέντα έφτασε και στην Τουρκία.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συζήτησαν το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων υπό το φως της ευρύτερης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Click4more Ζητάει τα ρέστα η Τουρκία: Μην κάνετε όνειρα για την ανατολική Μεσόγειο και… παράπονα στην Ε.Ε.

Άλλωστε, ένα 24ωρο πριν σε Έβρο και Αθήνα βρέθηκε ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, που έστειλε σαφή μηνύματα στην Τουρκία, κάτι που καθόλου δεν άρεσε στην Άγκυρα όπως… φαίνεται από τη νέα προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Το Ταμείο

Όσον αφορά στο βασικό αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον Σαρλ Μισέλ, συζητήθηκε η επικείμενη συνεδρίαση για το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου, την πρώτη που θα γίνει δια ζώσης στη μετά-κορονοϊου εποχή στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν εκ νέου το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Το σχέδιο θα πρέπει να λάβει την έγκριση από όλα τα κράτη μέλη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις