Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος

Ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος

Ανάγκασε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί μαζί του όταν δήλωσε πως ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Τότε, όλοι έμαθαν ποιος είναι ο Γιώργος Μέργος, που σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Μόνο που δεν παραιτήθηκε εξαιτίας της κατακραυγής που προκάλεσε η δήλωση του στις 12 Φεβρουαρίου. Αλλά γιατί ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ που διώκεται ποινικά για τη μονάδα στο Αλιβέρι.

Ο Γιώργος Μέργος είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και κατά την περίοδο 2004 – 2007 επί υπουργίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών επί Νέας Δημοκρατίας και από τους πρωτεργάτες της ιδέας της απογραφής που οδήγησε την χώρα στην επιτήρηση.

Το 2007 με εντολή του Κώστα Καραμανλή έγινε διοικητής του ΙΚΑ, μετά τον θάνατο του Γιάννη Βαρθολομαίου.

Όταν τον Φεβρουάριο είπε πως ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός και δε βοηθά στην ανάπτυξη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με την αντιπολίτευση να ζητά την παραίτησή του. Τον άδειασε ακόμη και το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για «προσωπικές απόψεις» του κ. Μέργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βόμβα! Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο Γιώργος Μέργος

Στουρνάρας για τρόικα: Θα τα βρούμε, πάντα υπάρχει λύση …

Ποιος είναι ο Τάκης Αθανασόπουλος που παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Δ.Σ. της ΔΕΗ

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Μέργο

“Πόλεμος” για την κατάληψη στο γραφείο του Μέργου – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χημικά και ξύλο στην κατάληψη του γραφείου του Γ. Μέργου από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι ήξερε ο Μέργος! – Αναθεώρηση του κατώτατου μισθού το 2014!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε