Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Πολάκης κατά Ξανθού και Γεροτζιάφα: Η αντιπολίτευση που κάναμε δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε

Πολάκης κατά Ξανθού και Γεροτζιάφα: Η αντιπολίτευση που κάναμε δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε

Μπουρλότο έβαλε ο Παύλος Πολάκης στο θεματικό τραπέζι για την Υγεία στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο οποίο μετείχαν οι Ανδρέας Ξανθός, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Όθωνας Ηλιόπουλος και Αθηνά Λινού. Ο βουλευτής άφησε αιχμές εναντίον του Ανδρέα Ξανθού και του Γρηγόρη Γεροτζιάφα για την χάραξη της επίσημης γραμμής του κόμματος όσον αφορά τη στήριξη του εμβολιασμού.

Ο Παύλος Πολάκης επικέντρωσε την συζήτηση γύρω από όσα έχουν συμβεί με αφορμή τις ενστάσεις που είχε εκφράσει για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τον κορονοιό. Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανέφερε συγκεκριμένα ότι ήταν «βαρύ λάθος ο μονόδρομος αντιμετώπισης της πανδημίας με τον εμβολιασμό, επειδή κάποιοι τα έσπρωχναν». Και απαντώντας σε αιχμές των οποίων έγινε παραλήπτης το προηγούμενο διάστημα, ο πρώην υπουργός Υγείας είπε «όλοι την ίδια ιατρική ξέρουμε».

Επέμεινε ότι έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολιτευτική του γραμμή να σηκώσει από την αρχή και την υπόθεση των φαρμάκων   -αλλά και της τιμής των PCR- για τα οποία ισχυρίστηκε ότι υπήρχε πρώιμη έγκριση, όπως συνέβη και με τα εμβόλια.

«Η αντιπολίτευση που κάναμε δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας πως «μετά το Νοέμβρη του ‘20 χρειαζόμασταν άλλη στρατηγική για την πανδημία από αυτή που και εμείς υποστηρίξαμε. Στο πρώτο lockdown είπαμε όλοι ‘’ναι’’ γιατί δεν ξέραμε τι γινόταν. Το Νοέμβρη μαζί με την πρώιμη έγκριση των εμβολίων είχαμε και πρώιμη έγκριση των φαρμάκων».

Και συνέχισε υπερασπιζόμενος τις θέσεις του: «Επειδή λοιδορήθηκα ως αντιεμβολιαστής και από δικούς μας. Ποια πανδημία στην έξαρσή της αντιμετωπίστηκε με εμβόλια; Ξέρει κανείς άλλη νόσο στην οποία να εμβολιάζεσαι 2, 3 φορές και να κολλάς, να μεταδίδεις, να διασωληνώνεσαι και να πεθαίνεις;».

Ο Παύλος Πολάκης  γενικότερα τάχθηκε υπέρ μιας πιο συγκρουσιακής τακτικής, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «εκτός από την δύναμη της ηθικής, υπάρχει η ηθική της δύναμης των μαζών που κινητοποιούνται για να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς. Εάν το κάνουμε έτσι την επόμενη φορά θα νικήσουμε. Εάν δεν το κάνουμε έτσι, θα έχουμε πάλι να διαχειριστούμε μια κακομοιριά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις