weather-icon °C AΘΗΝΑ

Πολάκης: Μαέστρος στην ορχήστρα της υπερτιμολόγησης φαρμάκων η Novartis

Πολάκης: Μαέστρος στην ορχήστρα της υπερτιμολόγησης φαρμάκων η Novartis
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει επίσης: «Είμαστε η μοναδική χώρα στον αναπτυγμένο δυτικό καπιταλισμό που τα ασφαλιστικά μας ταμεία δεν έκαναν ποτέ διαπραγμάτευση με τις φαρμακευτικές εταιρείες». Τι λέει για την Novartis.

Πολάκης: Έτσι γίνονταν η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων

«Στην Ελλάδα πρώτη φορά έγινε διαπραγμάτευση το 2016 επί κυβέρνησής μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Πολάκης περιγράφει τις δύο διαδικασίες με τις οποίες γινόταν η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων, πριν το μνημόνιο και σημειώνει ότι «τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ (συνολικού μαύρου χρήματος στην Υγεία) ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που χρεοκόπησε η χώρα».

Click4more: Πολιτική θύελλα! Ξέσπασμα Σαμαρά για “Μαδουριστάν” – Γεωργιάδης: Θα τους λιώσω!

Είπε ότι μετά την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζοντας τόσο μεγάλα ποσά από τις προηγούμενες διαδικασίες, «είχαν την δυνατότητα να ‘μιζώνουν’ και να εξασφαλίζουν οφέλη σε όλη την κλίμακα του μηχανισμού στο υγειονομικό σύστημα. Τόσο τους πολιτικούς προϊσταμένους όσο και όλο το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό μηχανισμό που διεκπεραίωνε τη διαδικασία της συνταγογράφησης και της λήψης θεραπειών».

“Μαέστρος η Novartis”!

«Αυτό δεν το έκανε μόνο η Novartis, αλλά αυτή ήταν ο μαέστρος σε μια ορχήστρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Πολάκης αναφέρει ότι βάσει όσων έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ είναι «συγκοινωνούντα δοχεία», καθώς «’άσπριζαν’ το ‘μαύρο χρήμα’ με διάφορες ‘χορηγίες’ για συμμετοχή σε συνέδρια, πλήρωναν διακοπές, αγόραζαν εξοπλισμό. Φαίνεται όμως πως υπήρχαν και καταβολές σε ρευστό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είπε ότι το Δημόσιο πρέπει να πάρει πίσω ποσοστό των χρημάτων που έχασε, ενώ χαρακτήρισε «μη σοβαρά» τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση για μεγαλύτερη κερδοφορία της Novartis επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «αναφέρονται μάλλον στην προσθήκη κάποιων νέων ογκολογικών φαρμάκων για τα οποία κάνουμε και διαπραγμάτευση».

Ως προς τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος «κάρφωσε» το σχέδιο με τους «κουκουλοφόρους μάρτυρες» είπε «πρόκειται για τον ορισμό της γελοιότητας. Αναπαρήγαγα αυτά που έγραφαν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016 πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες».

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στοιχείο του δικαιϊκού και νομικού πολιτισμού όλων των κρατών. Είναι προφανές ότι τέτοιες λεπτομέρειες που γράφονται, μόνο άνθρωποι που είναι μέσα στη «δουλειά» μπορεί να τα ξέρουν. Τα είπε και ο συνήγορός τους. Έπεσαν από τα σύννεφα κάποιοι. Εντάξει, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Προδίδονται πάντως κάποιοι και στα μέσα ενημέρωσης από τον τρόπο που αντιδρούν. Από τη δικογραφία φαίνεται πως ήταν στα payroll της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

#TAGS MM