Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πολάκης σε Πλεύρη: Ζήτα συγγνώμη και παραιτήσου

Πολάκης σε Πλεύρη: Ζήτα συγγνώμη και παραιτήσου

Η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στον πατέρα της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, που κόλλησε κορονοϊό και πάσχει από ALS γίνεται πεδίο κόντρας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Θάνο Πλεύρη. Αιτία το πρωτόκολλο που αρχικά δεν επέτρεπε να χορηγηθεί η θεραπεία στον Γρηγόρη Καμμά.

Ο Παύλος Πολάκης είχε, με ανάρτησή του στο Facebook, απειλήσει… θεούς και δαίμονες (ανάμεσά τους τον Θάνο Πλεύρη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη) αν δεν χορηγούνταν μονοκλωνικά αντισώματα στον ασθενή.

 

Το βράδυ της Παρασκευής (24.12.2021), ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι τελικά είχε αλλάξει το πρωτόκολλο και τα μονοκλωνικά θα χορηγούνταν στον ασθενή.

Λίγο αργότερα, με ένα tweet, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει ότι το αίτημα των γιατρών του Γρηγόρη Καμμά για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων, είχε εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή, σημειώνοντας πως «στη χορήγηση μονοκλωνικών δεν χωρούν παρεμβάσεις, τραμπουκισμοί και φιλικές σχέσεις. Αυτά θα ήταν τα κριτήρια χορήγησης εάν παρέμενε υπουργός ο Πολάκης».

Η… μπηχτή δεν έμεινε αναπάντητη, με τον Παύλο Πολάκη να κάνει νέα οργισμένη ανάρτηση, χαρακτηρίζοντας τον Θάνο Πλεύρη ακροδεξιό και ζητώντας του να παραιτηθεί γιατί την ώρα που έκανε την ανάρτηση, το αίτημα δεν είχε εγκριθεί.

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τον Θάνο Πλεύρη «γελοίο κι επικίνδυνο» που «προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα», αφού η πλατφόρμα για τα μονοκλωνικά δεν είχε «ξεκλειδώσει» το ΑΜΚΑ του ασθενούς. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έδωσε το τηλέφωνο του Σωτήρη Τσιόδρα στη δήμαρχο Τήλου και όταν του τηλεφώνησε, ο καθηγητής της είπε ότι το πρωτόκολλο είχε αλλάξει δυο μέρες πριν αλλά παρ’ όλα αυτά, το αίτημα δεν γινόταν δεκτό. Τελικά, αυτό έγινε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο Παύλος Πολάκης, στη συνέχεια, κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη για πελατειακές σχέσεις.

«Κατάλαβες γελοίε και ακροδεξιέ Πλευρη που παριστάνεις τον Υπουργό Υγείας και τολμάς να πιάσεις στο στόμα σου ΕΜΕΝΑ που έχω δώσει τη ζωή μου για να σώζω ανθρώπους; (…) Ζήτα συγγνώμη και παραιτήσου σήμερα Πλεύρη! Πόσοι από τους σημερινούς νεκρούς θα είχαν σωθεί αν είχαν πάρει μονοκλωνικά;», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις