Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πόλεμος” κυβέρνησης – ΝΔ για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

“Πόλεμος” κυβέρνησης – ΝΔ για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση

Άλλος ένας “πόλεμος” ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ, αυτήν τη φορά με αφορμή τα όσα απαράδεκτα είπε από το βήμα της Βουλής ο Χρυσαυγίτης Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, καλώντας τον στρατό σε πραξικόπημα.

Αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε κατηγορήσει την ΝΔ πως άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και νομιμοποίησε το “τέρας του εθνικισμού”, γι αυτό και τώρα βλέπουμε τέτοιες συμπεριφορές.

Η Μαρία Σπυράκη απάντησε για την ΝΔ λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από τον πανικό στην παράκρουση, για να λάβει νέα απάντηση από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτή που μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπουλήματα.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση

«Με τη στάση του ο κ. Μητσοτάκης νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος», επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπουλήματα, τι περιμένει η κ. Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες; Πόσο πιο απλά να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος;

Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού. Οι δημοκρατικοί πολίτες, όμως, θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση», υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος.

Η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη

Στην δήλωσή της η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση».

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις