Πολιτική

“Πόλεμος” κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις Τζανακόπουλου για Μαρινάκη

Άλλος ένας "πόλεμος" μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νεότερο… “επεισόδιο” στην κόντρα αυτή, είναι το σχόλιο του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο σημειώνει πως «αδιανόητο είναι να λειτουργεί το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ως γραφείο Τύπου του κ. Μαρινάκη».

Το σχόλιο αυτό ήταν απάντηση στα όσα είχαν πει νωρίτερα πηγές της ΝΔ, όπου σημείωσαν πως «είναι αδιανόητο και πρωτοφανές το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κράτος δικαίου να χαρακτηρίζει “ναρκέμπορο” οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη».

Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου

Νωρίτερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε δηλώσει πως «Η κυβέρνηση αυτή ούτε απειλείται, ούτε έχει συνηθίσει να συνομιλεί με όρους νύχτας. Ο κος Μαρινάκης πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Του ξεκαθαρίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες».

«Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη» ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι «τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος, όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής.Έχουμε ήδη κινήσει τις νομικές διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κυρίου Μαρινάκη όσο και κατά του κυρίου Κουρτάκη, ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις».

Να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη να εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης και σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ενα διωκόμενο επιχειρηματία. Ενημερώνουμε τον κο Μαρινάκη και τους συνεργάτες του ότι αν θεωρούν ότι μια άλλη κυβέρνηση θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντά του ή θα του εξασφαλίσει μια καλύτερη μεταχείριση, ο ελληνικός λαός θα τους απογοητεύσει ξανά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, υπενθύμισε ότι είναι η όγδοη μέρα που ο Κ. Μητσοτάκης «δεν έχει απαντήσει στο καίριο ερώτημα: Ποιος και γιατί χρηματοδότησε μέσω offshore την εταιρία της συζύγου του το 2017;».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Ο καφές στο Κολωνάκι που έφερε «αναταραχή» στην Κεντροαριστερά και η επιχείρηση «ανάδειξη των πρωτοκλασάτων»
Το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ απενοχοποίησε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Το χαρτί της εντιμότητας παίζει η ΕΛΑΣ απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων
Με επίκεντρο τη διαφάνεια, τους ελέγχους και τη λογοδοσία, η Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα συνδέει τις κυβερνητικές υποθέσεις με μια συνολικότερη κρίση θεσμών - «Ρεκόρ διαφθοράς» καταγγέλλει η Θεώνη Κουφονικολάκου, ενώ προτείνει σύστημα ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων με τεχνητή νοημοσύνη
Αλέξης Τσίπρας 5
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 12
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 94