Κυριακή, 5 Μαΐ
22oC Αθήνα

Πόλεμος νεύρων με την τρόικα – Άγνωστο αν θα επιστρέψουν μέσα στον Οκτώβριο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μόνο με… πολεμικές και επετειακές εκφράσεις μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στο… μέτωπο με την τρόικα. Οι τροϊκανοί αν και θα έπρεπε να έχουν ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει έναν … ψυχρό πόλεμο μετά το… “όχι” της ελληνικές κυβέρνησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι υπόγειων, αλλά καθαρών εκβιασμών και από τις δύο πλευρές.
Η χώρα μας επενδύει στην αποσταθεροποίηση που μπορεί να προκαλέσει στην ευρωζώνη ένα νέο ελληνικό ναυάγιο χωρίς τη βοήθεια των Ευρωπαίων και οι δανειστές όπως πάντα με τα χρήματα…
Μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων πάλι υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για τη λύση που… μάλλον δεν θα συζητηθεί πριν φτάσει ο ερχόμενος Απρίλιος και έτσι φαίνεται ότι ως τότε ο πόλεμος νεύρων θα συνεχιστεί.
Από μέρους του ΔΝΤ επιχειρείται να φανεί η ύφεση μεγαλύτερη και το πρωτογενές πλεόνασμα μιρκότερο.
Αυτό για να ζητηθούν ακόμη περισσότερα μέτρα από την ελληνική πλευρά.
Τα στοιχεία ωστόσο διαψεύδουν τους δανειστές που για το πλεόνασμα για παράδειγμα ξεκίνησαν από το μηδενικό και έφτασαν τελικά στα 350 εκατομμύρια με το υπουργείο Οικονομικών να το ανεβάζει στα 500 εκατομμύρια.
Μόλις αυτό το μέτωπο πήγε να κλείσει άνοιξε όμως το θέμα του Δημοσίου που ενώ όλα πήγαιναν… καλά ξαφνικά οι τροικανοί δεν βάζουν νερό στο κρασί τους και δεν δίνουν ούτε μια παράταση της τάξης των δύο μηνών…
Όλες αυτές οι κινήσεις εκνευρίζουν την Αθήνα που αντιλαμβάνεται τον εκβιασμό και απαντά με το ίδιο νόμισμα τραβώντας το σχοινί.
Επίσημα και σε διπλωματική πάντα γλώσσα η ελληνική πλευρά λέει ότι όπως αποδείχθηκε έως τώρα τα μέτρα αρκούν και θα ακολουθήσει αυτά που ήδη έχουν ψηφιστεί χωρίς να υπάρχει ανάγκη λήψης νέων.
Το μήνυμα είναι σαφές προς την άλλη πλευρά που αποφάσισε… να κρατήσει αποστάσεις.
Οι τροικανοί ανέβαλαν την επάνοδό τους στη χώρα μας στέλνοντας μήνυμα… ρήξης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε