Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αύριο στις 12 το μεσημέρι η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην Βουλή των Ελλήνων θα απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι με τον πόλεμο στην Ουκρανία να εισέρχεται στην 43η ημέρα. Η ομιλία του Ουκρανού ηγέτη θα αρχίσει στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης (07.04.2022).

Η ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία αναμένεται να διαρκέσει 10′ με 15′ λεπτά της ώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα αναφερθεί στην τελική επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς, αλλά και στην αποχώρηση των εισβολέων γύρω από την πόλη του Κιέβου.

Η παρέμβαση Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο υλοποιείται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ουκρανός ηγέτης με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, την 25η Μαρτίου.

Εκτός του προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, την ομιλία Ζελένσκι θα παρακολουθήσουν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ / Κίνημα Αλλαγής.

Απούσα θα είναι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, που ήταν εξαρχής αντίθετη,  «καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μίας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού για Αλέξη Τσίπρα: «Δεν μπορώ την κοροϊδία, πήρε στοιχεία της ιδρυτικής μας διακήρυξης και τα παρουσίασε ως δικά του»
«Παρουσίασε ως προτάσεις του στοιχεία που είχε η ιδρυτική μας, χαμηλού επιπέδου το σχόλιο για τα περιστέρια» ανέφερε η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Καρυστιανού
Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν για το κόμμα Τσίπρα
Ανάμεσα στις υπογραφές ξεχωρίζουν αυτές του τραγουδιστή και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Θωμαΐδη, καθώς και του μαέστρου Μίλτου Λογιάδη - Δείτε όλα τα ονόματα
Πρόσωπα της τέχνης που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη 73
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το επίδομα των 150 ευρώ για κάθε παιδί, η επιδότηση diesel και η αναφορά στις έρευνες για υδρογονάνθρακες
«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως μια χώρα με σοβαρές ενεργειακές προοπτικές. Δεν προδικάζει φυσικά κανένα αποτέλεσμα. Δείχνει όμως ότι το διεθνές ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει ισχυρό, αλλά διευρύνεται»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 35