Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ: Ρελάνς από ΝΔ – Ζητούν δικαστική διερεύνηση για Σκοπούλη, Ξανθό και Πολάκη

Πόρισμα ΚΕΕΛΠΝΟ: Ρελάνς από ΝΔ – Ζητούν δικαστική διερεύνηση για Σκοπούλη, Ξανθό και Πολάκη

Στην δημοσιότητα έδωσε και η ΝΔ, λίγη ώρα πριν την συνεδρίαση της Εξεταστικής, την δική της πορισματική έκθεση για το φάκελο «ΚΕΕΛΠΝΟ» ζητώντας η δικαστική διερεύνηση να «επεκταθεί» σε πρόσωπα της σημερινής κυβέρνησης που διετέλεσαν πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Υγείας.

Στην «στόχευση» του ΣΥΡΙΖΑ για Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Δημήτρη Αβραμόπουλο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει στο κάδρο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για μια σειρά από υποθέσεις.

Ειδικότερα προτείνουν την διερεύνηση της τέως υφυπουργού Υγείας κυρίας  Φωτεινής Σκοπούλη  για το θέμα των αντιδραστηρίων για τον έλεγχο του ιού του Δυτικού Νείλου, όταν ζήτησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ την απευθείας ανάθεση για την προμήθειά τους.

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας  Παύλο Πολάκη θεωρούν ότι έχουν ανακύψει σοβαρά ζητήματα από τις εξετάσεις τους στην Επιτροπή για ποινικές ευθύνες που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης που αφορούν την περίοδο 2015-2018.

Οι υποθέσεις αυτές είναι  η διαχείριση του προγράμματος Philos, η διαδικασία προσλήψεων, οι  παρατάσεις των συμβάσεων φύλαξης, η διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των εθνικών πόρων και η αποτελεσματικότητα του προγράμματος για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα ΚΥΤ και τα Κέντρα Παραμονής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις