Πολιτική

Πόρισμα ΚΙΝΑΛ για Παπαγγελόπουλο: Παραπομπή για 8 αδικήματα και έρευνα για τους εισαγγελείς

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το συμπέρασμα από το έργο της προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για την σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην αν. Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Παραδικαστικό  κύκλωμα που επιχείρησε να σπιλώσει Έλληνες πολιτικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Όπως αναλυτικά αναφέρει: «Η προανακριτική επιτροπή κλήθηκε να αντιμετωπίσει φαινόμενα συνύπαρξης δικαστικής και πολιτικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή,  απάντησαν καθαρά. Και σκάνδαλο –και σκευωρία. Γιατί υπήρχε -και το αποκαλύψαμε- το σκάνδαλο στο φάρμακο, και ειδικά το σκάνδαλο Novartis.

Το σκάνδαλο του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης από την Κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αντίθετα η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτέλεσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 2009, με μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το φάρμακο.

Με τολμηρές πολιτικές αποφάσεις που δεν ήταν «αναίμακτες» αφού τα συμφέροντα εγχώρια και πολυεθνικά αντιδρούν λυσσαλέα, έχοντας ορισμένες φορές και σιγοντάρισμα από πολιτικές δυνάμεις.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι η συγκάλυψη των αθέμιτων πρακτικών της Novartis. απέκλεισε ως τώρα την Ελλάδα από οικονομικές αποζημιώσεις με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, Ευαγγελίας Λιακούλη, Δημήτρη Μπιάγκη προτείνεται:

1.Άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα αδικήματα

α)της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών
β) της ηθικής αυτουργίας σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών
γ) της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
δ) της παράβασης καθήκοντος
ε) της κακουργηματικής εκβίασης
στ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου
ζ) της δωροληψίας υπαλλήλου
η) της οργάνωσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περίπτωση συμμορίας

2. Να ανακοινωθούν ( άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για ενδεχόμενη τέλεση σειράς κακουργημάτων και πλημμελημάτων, κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Επικούρων Εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

3. Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ)στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για την ενδεχόμενη τέλεση σειράς  εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τράκα και Γιάννας Παπαδάκου.

4. Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενέχεται με οποιοδήποτε τρόπο στην ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ντόρα Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση αδικείται από φαινόμενα αλαζονικής συμπεριφοράς – Δεν μιλάω πρώτη φορά για ”καβαλημένα καλάμια”»
«Στη δημοκρατία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις φιλοδοξίες του. Εμένα με ενδιαφέρει η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για το κόμμα Σαμαρά
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει στον δρόμο: Το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ μετά τη ΔΕΘ
Με οργανωτικό δίκτυο σε ολόκληρη τη χώρα και κυβερνητικό πρόγραμμα πλέον στο τραπέζι, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη περνά από τη φάση της συγκρότησης στη δοκιμασία της κοινωνικής απήχησης
Ο Αλέξης Τσίπρας 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Κοντολίζα Ράις στο Στάνφορντ: Η πορεία της Ελλάδας και το όραμα για το 2030
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με την Κοντολίζα Ράις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των διαδοχικών κρίσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 43
Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο πάρκο Τρίτση με 400 καλλιτέχνες – Η ξεχωριστή έκθεση για τους 200 της Καισαριανής
Το ταξίδι του, σε δεκάδες πόλεις της χώρας, θα κορυφωθεί το Σάββατο (26.09.2026) με την πολιτική συγκέντρωση και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα - Συναυλίες σε τέσσερις σκηνές και πολιτικές συζητήσεις
Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, ΚΚΕ, Λιπάσματα 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 43