Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα: Παραπομπή για διερεύνηση στην Δικαιοσύνη

Πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα: Παραπομπή για διερεύνηση στην Δικαιοσύνη

Στην δικαστική περαιτέρω διερεύνηση παραπέμπει το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά και την υπόθεση της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης που εκτινάχτηκε από το 1987 έως το 2014 και η αύξηση αυτή συνεχίσθηκε έως το δεύτερο μισό του 2017.

Το πόρισμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, δόθηκε σήμερα στα κόμματα, με σαφή και σε αυτή την υπόθεση σκιαγράφηση πολιτικών ευθυνών για τους διατελέσαντες υπουργούς υγείας αλλά χωρίς να ζητάει για κάποιον παραπομπή σε προκαταρτική επιτροπή.

Στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΖΑ « η υπόθεση της Novartis η επιτομή των διαφόρων σκανδάλων στον τομέα της φαρμακευτικής δαπάνης» σημειώνοντας ότι οι πλάγιες μέθοδοι που ακολούθησε η εταιρεία αυτή για την αύξηση των τιμών δεν ακολουθήθηκαν και από άλλες εταιρείας. Και θεωρούν ότι η δικαστική διερεύνησης της υπόθεση της Novartis μπορεί να φέρει και άλλες υποθέσεις στο φως.

Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα ζητά από την δικαιοσύνη να ερευνηθεί ο λόγος ή οι λόγοι για τους οποίους συγκεκριμένα πορίσματα διωκτικών και ερευνητικών Αρχών (ΣΕΥΠ,ΓΛΚ,ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΔΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΟΡΚΩΤΟΙ κλπ) τα οποία αποκάλυπταν τέλεση συγκεκριμένων παράνομων πράξεων και παραλείψεων δεν καταγγέλθηκαν από τους παραλήπτες τους Υπουργούς Υγείας στις αρμόδιες δικαστικές αρχές . Να ερευνηθεί η περίπτωση της υπερβολικά υψηλής παραγγελίας αντιικών εμβολίων καθώς και οι αιτίες της μη αξιοποίησής τους( σ.σ. επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου). Να ερευνηθεί εάν αληθεύει ή όχι ότι ένας συγκεκριμένος υψηλόβαθμος υπάλληλος του υπουργείου ήταν ο μόνος που κατείχε τον “κλειδάριθμο” με τον οποίο “ανοίγουν” οι τιμές των φαρμάκων στις Ευρωπαϊκές Χώρες Καθώς και γιατί και με ποιες αιτιολογήσεις δεν ενεργοποιήθηκε η υφιστάμενη Επιτροπή διαπραγμάτευσης ειδικά για το διάστημα 2010-2014 οπότε είχαν επιβληθεί οι περιοριστικές πολιτικές στην φαρμακευτική δαπάνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις