Πολιτική

Πως αποτιμά η κυβέρνηση την επίσκεψη Ομπάμα – Η εκδοχή για τον Τραμπ

Θετικά αποτιμά η ελληνική κυβέρνηση την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα. Ειδικότερα, κυβερνητική πηγή, υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ότι η σημαντικότερη αλλαγή στην αμερικανική πολιτική μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση, «κάνατε μεταρρυθμίσεις, ώρα να δούμε το χρέος», αντί της προηγούμενης θέσης, «κάντε μεταρρυθμίσεις για να ξεκινήσει και η ρύθμιση για το χρέος».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ ενδεχομένως ωφέλησε στο ζήτημα αυτό, καθώς φαίνεται ότι επέσπευσε τις αλλαγές.

Από εκεί και πέρα, η ελληνική πλευρά συνάντησε την πλήρη στήριξη του αμερικανικού παράγοντα στο προσφυγικό. Ενώ, τέλος, η αμερικανική κυβέρνηση δεν άσκησε καμία πίεση προς την αντίστοιχη ελληνική για το θέμα του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι απόψε στις 7.30 μετά το απόγευμα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα προχωρήσει εκτάκτως σε ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αποκλειστικό θέμα τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
13