Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση τις δέκα ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Τα τρία συμπεράσματα

Πώς αποτιμούν στην κυβέρνηση τις δέκα ημέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Τα τρία συμπεράσματα

Οι κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη τις πρώτες δέκα ημέρες ως αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στο… “μικροσκόπιο” του Μαξίμου και της Πειραιώς.

Η επιμονή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην επικοινωνία και η… “λατρεία”, όπως σχολιάζουν κάποια στελέχη, με τα βίντεο και τις προσεκτικά επιλεγμένες ατάκες – τσιτάτα στα social media, εκτιμούν ότι γρήγορα θα φανερώσουν και στους πιο επιφυλακτικούς την “ένδεια πολιτικών θέσεων”.

“Επικοινωνιακό σόου”

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, σε σχέση με την ανάρτηση, συνοδευόμενη από βίντεο, του κ. Κασσελάκη κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλία, με την οποία κατηγορούσε στην κυβέρνηση για απουσία από το πλευρό των κατοίκων.

“Οι πολίτες δεν είναι ντεκόρ για φωτογραφίσεις. Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό με βιντεάκια και επικοινωνιακά σόου. Αφού πήγε στην Καρδίτσα, καλό θα ήταν να ρωτήσει και τους πολίτες αν μετά τον «Ιανό» η πολιτεία βρέθηκε δίπλα τους, όπως το κάνει και σήμερα. Αν διέθετε λίγο περισσότερο χρόνο, θα το μάθαινε” δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

“Ο προκάτοχός του (Α. Τσίπρας) προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια” πρόσθεσε.

Τα τρία σημεία της κριτικής

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικεντρώνουν την κριτική τους προς τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την έλλειψη ουσιαστικού πολιτικού λόγου, σε άλλα 2 σημεία:

– Στην ταύτισή του με τον «πολακισμό» και τον Παύλο Πολάκη, όπως και με τον πρώην υπουργό του Αλέξη Τσίπρα, τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Ταύτιση, που κατά τη Ν.Δ. του στερεί το επιχείρημα να εμφανίζεται ως το… νέο στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα στην πολιτική σκηνή.

-Στο γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής και τα επόμενα 4 χρόνια θα απουσιάζει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητας ευθείας αντιπαράθεσης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που όπως εκτίμησε ο Κ. Μητσοτάκης (Alpha), “θα δημιουργήσει μια δυσκολία στο να βγάλουν οι πολίτες κάποια συμπεράσματα από τη σύγκριση που πάντα προκύπτει μέσα από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία”.

“Φαμελ-λάκης” αντί… Κασσελάκης

Το γεγονός αυτό καυτηρίασαν χθες ανοιχτά, από το βήμα του Κοινοβουλίου, δύο “γαλάζια” στελέχη.

Αφορμή η παρουσία του κ. Κασσελάκη στα έδρανα των αξιωματούχων (καθώς δεν είναι βουλευτής) προκειμένου να ακούσει την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φάμελλου, τον οποίο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης τον αποκάλεσε… “Φαμελ-λάκη”.

“Ελπίζω η πρώτη παρουσία υπό την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική, γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης, αποδίδοντας το φραστικό λάθος σε… λεκτικό σαρδάμ.

“Δεν τολμάει να μπει στο Κοινοβούλιο”

Τη “σκυτάλη” πήρε στη συνέχεια ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για “λαϊκισμό χειρίστου είδους”.

“Πριν μια εβδομάδα ανέβασε ένα βίντεο στο Τik Tok, όπου στην πραγματικότητα χαρακτήριζε τους βουλευτές ως χειροκροτητές, ότι εμείς είμαστε εδώ και χειροκροτούμε τα νομοσχέδια της κυβέρνησης…” είπε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: “Ο κ. Κασσελάκης σήμερα, προσήλθε ως χειροκροτητής στην ολομέλεια. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι όσοι δεν είναι αιρετοί δεν χειροκροτούν, απλώς παρακολουθούν… Ήρθε, λειτούργησε ως χειροκροτητής και απήλθε. Δεν άκουσε καν τη συζήτηση. Δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον να πει «μια που ήρθα, ας δω πως λειτουργεί η Βουλή»’’.

“Ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να είναι μέλος της ελληνικής Βουλής… Δεν τολμάει να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί άμα μπει, δεν θα έχουμε τη διαδικασία του χειροκροτητή που φεύγει, θα έχουμε τη διαδικασία να έρχεται εδώ και να αντιπαρατίθεται και να ακούσουμε και τα πολιτικά του επιχειρήματα” συνέχισε το “σφυροκόπημα” ο Θ. Πλεύρης.

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στην επίσκεψη του κ. Κασσελάκη στην Κύπρο, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, τους αρχηγούς των κομμάτων και την πρόεδρο της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις