Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πώς «διαβάζουν» στη ΝΔ τις δημοσκοπικές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ και το κοινό «μέτωπο» Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Πώς «διαβάζουν» στη ΝΔ τις δημοσκοπικές απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ και το κοινό «μέτωπο» Κασσελάκη – Ανδρουλάκη

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στη Νέα Δημοκρατία τα ευρήματα δημοσκόπησης που αποτυπώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει περαιτέρω δυνάμεις και να δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη συγκεντρώνει ποσοστό 13,5% έναντι 12,7% του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η Νέα Δημοκρατία διατηρεί
προβάδισμα 20,6%.

«Η κυβέρνηση δε θα κριθεί από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά» δηλώνουν με νόημα κυβερνητικά στελέχη, τονίζοντας ότι το μεγάλο «στοίχημα» είναι η καθημερινότητα των πολιτών και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. «Γι’ αυτά θα κριθούμε στις ευρωεκλογές» δηλώνει στο newsit.gr στέλεχος της ΝΔ.

«Δεν αποτελεί έκπληξη»

Στο ραντάρ της κυβερνητικής παράταξης ωστόσο βρίσκονται σταθερά τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου μετά την εκλογή Κασσελάκη αλλά και την ενίσχυση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων της Αριστεράς.
Κυρίως όμως το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο αν θα υπάρξει κοινός βηματισμός, και σε τι επίπεδο, ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν αποτελεί έκπληξη» δηλώνει παράγοντας της ΝΔ, για το κοινό «μέτωπο» που συμφώνησαν στη χθεσινή τους συνάντηση οι κύριοι Κασσελάκης και Ανδρουλάκης για την τραγωδία των Τεμπών και την υπόθεση των υποκλοπών.
Το θέμα είναι, όπως τονίζει η ίδια πηγή, αν θα χαράξουν κοινά… πολιτικά βήματα και σε τι επίπεδο.

Η μάχη του «κέντρου» και η παρουσία Μητσοτάκη σε εκδήλωση για τον Κ. Σημίτη

Η μάχη του «κέντρου» αφορά… τρεις πολιτικές δυνάμεις, δεδομένου ότι η ΝΔ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές διεύρυνε την απήχηση της και προς τον χώρο για τον οποίο ερίζουν τα δύο αντίπαλα κόμματα, ενώ την επαφή με το κέντρο σηματοδοτεί και η παρουσία χθες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη, την οποία συνδιοργάνωσαν μεταξύ άλλων το «Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» με πρόεδρο την πρώην Επίτροπο και πρώην Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και το Ινστιτούτο «Jacques Delors».

Το «μέτωπο» με την ακρίβεια

Η κυβέρνηση επενδύει στα νέα φορολογικά μέτρα που προωθεί για να προκύψουν έσοδα για τα δημόσια ταμεία, κι ενώ ήδη τα μηνύματα για τα έσοδα είναι θετικά και οδηγούν, όπως αναμένεται, σε μια νέα παρέμβαση απέναντι στην ακρίβεια, για τις ευάλωτες ομάδες, την επιταγή ακρίβειας και αυτά τα Χριστούγεννα.

Την ακρίβεια στα βασικά είδη αξιολογούν οι πολίτες ως το μείζον πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωποι. Σε ερώτηση (δημοσκόπηση Alco) για το αν η ακρίβεια έχει υποχρεώσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τις αγορές βασικών αγαθών, το 30% απαντάει «πολύ» και το 43% απαντάει «αρκετά». Την ίδια στιγμή, σε ποσοστό 67%, οι πολίτες εκφράζουν ανησυχία ότι ίσως χρειασθεί να μειώσουν τις ώρες θέρμανσης των σπιτιών τους τον χειμώνα, ενώ στο ερώτημα για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» και το 33% απαντάει «λίγο».

Η ακρίβεια είναι η μεγάλη καθημερινή μάχη, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, ενώ έμφαση δίνεται και στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, στην Παιδεία και στη Δικαιοσύνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις