Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Πώς το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμά τις πρώτες μέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα εποχή με «παλιά υλικά»

Πώς το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμά τις πρώτες μέρες του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα εποχή με «παλιά υλικά»

Θέση παρατηρητή απέναντι σε όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, έχει λάβει το Μέγαρο Μαξίμου.

“Δώσαμε συγχαρητήρια στο νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τώρα περιμένουμε να ακούσουμε πλέον τη διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων, γιατί η αντιπαράθεσή μας μαζί του προφανώς θα είναι πολιτική, όπως και με την Αξιωματική Αντιπολίτευση” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης (Real fm).

“Και αναμένουμε – χωρίς να αισιοδοξούμε – να φύγει από το δρόμο της τοξικότητας και του διχαστικού λόγου” τόνισε με νόημα, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες, ο κ. Μαρινάκης.

Με… “παλιά υλικά”

Το Μαξίμου, κάνοντας αποτίμηση των κινήσεων του κ. Κασσελάκη από την Κυριακή, οπότε και εξελέγη στα ηνία της Κουμουνδούρου, έως σήμερα, και των επιλογών των προσώπων στη στενή ομάδα των συνεργατών του, αναδεικνύει ότι η… νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ “ξεκινάει με τα πιο παλιά υλικά”… Με ανθρώπους που έχουν συνδεθεί με.. τη λάσπη και τον διχαστικό και τοξικό λόγο αλλά και με.. “εκφραστές της ρητορικής μίσους και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη”, σημειώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, δείχνοντας προς τον κυρίους Πολάκη και Παππά.

Εν αναμονή των πολιτικών θέσεων

Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να έχει δηλώσει ότι η υποψηφιότητα του ήταν κινηματική, ωστόσο, όπως δηλώνουν αρμόδιες πηγές, ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει άμεσα να εκφράσει πολιτικές θέσεις για όλα τα μείζονα ζητήματα και να μην αρκείται πια στο… παιχνίδι της επικοινωνίας.

Παράλληλα στο κυβερνητικό επιτελείο επισημαίνουν πως αποτελεί… θεσμική αγκύλωση το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι και δεν θα είναι για τα επόμενα 4 χρόνια, μέλος του κοινοβουλίου, όπου ψηφίζονται όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Εκτιμήσεις για… “φουρτούνες” στον ΣΥΡΙΖΑ

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στο Μέγαρο Μαξίμου και τις τοποθετήσεις του για το νέο ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τις οποίες λείπει η λέξη “αριστερά”, και τις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η… “παράλειψη” στο εσωτερικό του κόμματος του.

Η διάθεση εκπροσώπων της… “παλιάς φρουράς” να μη του… “χαρίσουν” το κόμμα, για πολλούς προμηνύει “φουρτούνες” στην Κουμουνδούρου και τη βεβαιότητα ότι το να κερδίσει ο κ. Κασσελάκης το κόμμα στο συνέδριο, θα είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα.

Αντίστροφη μέτρηση για τετ α τετ Μητσοτάκη – Κασσελάκη

Μετά το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται σύντομα και η συνάντηση τους, θεσμικού χαρακτήρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις