Πολιτική

Πόσα φαντάζεστε μας κοστίζει το Δημόσιο κάθε χρόνο

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη τα στοιχεία για το συνολικό κόστος μισθοδοσίας, στα οποία περιλαμβάνονται τακτικές και πρόσθετες αποδοχές υπαλλήλων, των ενταγμένων στο σύστημα πληρωμής της ΕΑΠ φορέων της Κεντρικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ Α΄και Β΄βαθμού, κατά την τελευταία τριετία.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, το 2013 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 14.931.884.840,24 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 758.490.

Το 2014 το μισθολογικό κόστος ανήλθε σε 15.243.935.699,49 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 769.543 ενώ το 2015 το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε 14.915.054.098,70 ευρώ και ο αριθμός των δικαιούχων ανήλθε σε 738.076.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αρχεία που με ευθύνη τους «ανεβάζουν» οι εκάστοτε εκκαθαριστές στο σύστημα της ΕΑΠ.

Ο δε αριθμός των δικαιούχων μεταβάλλεται καθώς περιλαμβάνονται, συμβασιούχοι, εξωτερικοί συνεργάτες, υπάλληλοι σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή αργίας, αλλά και ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένωση Δικαστών κατά Νίκου Κωνσταντόπουλου: «Παραλήρημα και χυδαίες συκοφαντίες ενός πρώην πολιτικού αρχηγού»
«Η "Αγία Οικογένεια" είχε συνηθίσει με ακατάσχετο υβρεολόγιο, να μένει ασύδοτη» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
O Νίκος Κωνσταντόπουλος 19
«Η ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία θα βραβευτεί για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων» είπε ο Νίκος Δένδιας
Ο Πρίγκηπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας
Ο Νίκος Δένδιας