Πολιτική

Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν στο Δημόσιο το 2019

Πόσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα γίνουν το 2019 στο Δημόσιο ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030, καθώς μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων από τις υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018.

Στον αριθμό αυτό, εξήγησε η υπουργός, δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται χάρη στα δημοσιονομικά περιθώρια που κατοχύρωσε η χώρα.

Οι προσλήψεις αυτές, είπε, είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, καθώς με βάση τον κανόνα 1:1 που διαμορφώνεται από φέτος, γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης είχαν υψηλότερο μισθό σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους.

Σύμφωνα με την υπουργό, προτεραιότητα θα δοθεί στην Υγεία, στην Παιδεία και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ και ότι δεν αποτελούν προεκλογικές τακτοποιήσεις, αλλά καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Η ίδια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ η χώρα κατόρθωσε να βγει από τα μνημόνια, “επιχειρεί να μας γυρίσει με το πρόγραμμά της στην πιο αυστηρή μνημονιακή περίοδο”.

Δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι αν εφαρμοζόταν ο κανόνας 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έπρεπε να περιοριστούν οι προσλήψεις στις 1.800, όσες περίπου είναι οι βασικές ανάγκες των παραγωγικών σχολών του Στρατού, της Αστυνομίας και του Διπλωματικού Σώματος, με αποτέλεσμα να μην προσληφθούν γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρέας Λοβέρδος: Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του στη Δάφνη – «Δεν τους φοβάμαι, δεν με πτοούν»
«Κανέναν δεν πτοούν, κανέναν δεν εκφοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι. Η Δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρότερη από τις επιθέσεις τους», το μήνυμα της ΝΔ για την επίθεση
Φωτογραφία από Facebook - Ανδρέας Λοβέρδος 17
Αλέξης Τσίπρας: Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο με προτάσεις για χρέη, ενέργεια και ενοίκια
Την πρόταση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης για τη μικρομεσαία επιχείρηση θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του έπειτα από πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 12
«Κλειδώνουν» τα μέτρα για τα καύσιμα: Η επικαιροποίηση επιδότησης στο diesel και όσα προβλέπονται για την αμόλυβδη
Η ακρίβεια πιέζει πολιτικά την κυβέρνηση, με όλα τα σημάδια να δείχνουν πως λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη Μέση Ανατολή, ο «ορίζοντας» είναι αχαρτογράφητος
βενζίνη