Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ποτάμι: Σκληρή επίθεση στον Τόσκα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ποτάμι: Σκληρή επίθεση στον Τόσκα για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Με σκληρά λόγια για τον Νίκο Τόσκα σχολιάζει το Ποτάμι τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια. Μάλιστα, τονίζει ότι το ότι το δόγμα του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη είναι “άστους να κάψουν, να ξεθυμάνουν».
 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Ποταμιού είχε ως εξής: “Οι «Αθανάσιοι Διάκοι» όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο πολιτικός πατέρας και μέντορας του κ. Τσίπρα έκαψαν και χθες τα Εξάρχεια. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξοπλίσει τις ταράτσες με μολότοφ, είχαν μοιράσει «προσκλητήρια» και «προειδοποιήσεις», είχαν μεταφέρει ένα νταμάρι πέτρες στα στενά και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη συνέχιζε το βαθύ χασμουρητό του. «Άστους να κάψουν, να ξεθυμάνουν» είναι το δόγμα του υπουργού Τόσκα και κάποιος πρέπει να του πει «ως εδώ».

Καλούμε τον δήμο, τα δημοκρατικά κόμματα και τους εκπροσώπους των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής των Εξαρχείων να συνεργασθούμε και να αποφασίσουμε τι θα γίνει επιτέλους με την πόλη μας. Θα την αφήσουμε έρμαιο στους χουλιγκάνους και τους ναρκέμπορους ή θα την προστατεύσουμε. Θα ξαναγίνουν τα Εξάρχεια γειτονιά; Ή θα συμβιβαστούμε με την μετατροπή τους σε έρημο τόπο και άβατο για κάθε λογής εγκληματίες Το «ως εδώ» αυτή τη φορά πρέπει να ακουστεί μέχρι το ερμητικά κλειστό και καλά φυλασσόμενο Μέγαρο Μαξίμου”.

Φωτιές και πέτρες στα Εξάρχεια το βράδυ – Καμμένη γη το πρωί

Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που συνέβησαν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια, μετά από την πορεία για την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε πριν από 8 χρόνια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι βόμβες μολότοφ έπεφταν βροχή, ο πετροπόλεμος “πρωταγωνιστούσε” ενώ είχαμε και βεγγαλικά… λόγω Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί παρέμεναν στη θέση τους, αφήνοντας, ωστόσο, τους “μπαχαλάκηδες” να ξεσπάσουν το μένος τους.

Φυσικά, το επόμενο πρωί βρήκε τα Εξάρχεια σε κακό χάλι... Σπασμένα πεζοδρόμια, τζάμια και μάρμαρα παντού, ενώ στην οδό Τοσίτσα είχαμε ένα καμένο αυτοκίνητο, όπως επίσης και ένα περίπτερο στην οδό Στουρνάρη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε