Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πότε θα γίνει το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Μπάιντεν και τι θα συζητηθεί

Μπάιντεν

Το βράδυ της Πέμπτης και μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα γίνει το τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικάνου Πρόεδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η πρώτη μετά την εκλογή Μπάιντεν στην ηγεσία των Η.Π.Α. και έχει έναν υψηλό συμβολισμό, επιβεβαιώνοντας το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίστοιχη τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάντεν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η πολιτική του οποίου, σε σχέση με τους S400, έχει προκαλέσει το μένος της Αμερικανικής ηγεσίας.
Μεταξύ άλλων Μητσοτάκης και Μπάντεν θα επικεντρώσουν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο την συμμετοχή των Η.Π.Α. σε σχήματα στην περιοχή στα οποία μετέχει η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και γενικότερα διμερή στρατηγικά θέματα.

 Click4More Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα Μπάιντεν και Μακρόν προς τους Έλληνες

 

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της 25ης Μαρτίου και την ώρα μάλιστα της στρατιωτικής παρέλασης θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ στον ελληνικό λαό. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις