Πολιτική

“Πράσινο” φως από το EWG για την επόμενη δέσμη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Θετική εισήγηση του EWG (EuroWorking Group) για την ενεργοποίηση της επόμενης δέσμης μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ευνοϊκή πρόταση του EWG για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έρχεται ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης.

Στα εν λόγω μέτρα συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνεται και η αποδέσμευση της επόμενης δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).

Η θετική εισήγηση του EWG που βασίστηκε στην θετική έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα από τους υπουργούς Οικονομικών την ερχόμενη Τετάρτη (4.12.2019).

Η εκταμίευση των ANFA και SMP αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά και την τυπική επικύρωση της απόφασης από τα εθνικά κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας και πιθανώς πριν από το τέλος του έτους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 45
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 58