Πολιτική

Πρεσβεία ΗΠΑ: Το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ ήταν προγραμματισμένο

Κανονικά προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ήταν η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα ραντεβού, όμως, που δεν έγινε ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε θέμα για το αν υπήρξε όντως προγραμματισμένο ραντεβού ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της παρουσίας και των δυο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Κάπως έτσι, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αναγκάστηκε να πάρει θέση για το αν η συνάντηση που θα είχαν Μητσοτάκης – Τραμπ είχε… «κλειστεί».

[read4more]

«Μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω πιεσμένου προγράμματος, η συνάντηση τελικά ματαιώθηκε», είπε η απάντηση που παίρνουν όσοι επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μακρόχρονη, ισχυρή και πολύπλευρη εταιρική σχέση. Ο επικείμενος στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Click4more: Τραμπ – Μητσοτάκης: Τελικά… συναντήθηκαν έστω… σε δείπνο!

Το όλο θέμα προέκυψε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη του αναφέρθηκαν σε πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι οποίες υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά συνάντηση γνωριμίας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση και τελικά υπήρχε προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 20
Μητσοτάκης: Εγκαινιάζεται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών – Στόχος οι επενδύσεις 1 δισ. σε τεχνολογία και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
To Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (HIIF) αποτελεί επενδυτικό βραχίονα του Υπερταμείου, με στόχο να προσελκύσει επενδύσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσχώρησε στη ΝΔ – «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πατριωτικά, μεταρρυθμιστικά, φιλελεύθερα»
«Μακριά από ταμπέλες και δόγματα ενώνουμε τις προσπάθειές μας για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προσχώρηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 361