Πολιτική

Πρεσβεία ΗΠΑ: Το ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ ήταν προγραμματισμένο

Κανονικά προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη ήταν η συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα ραντεβού, όμως, που δεν έγινε ποτέ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε θέμα για το αν υπήρξε όντως προγραμματισμένο ραντεβού ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της παρουσίας και των δυο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Κάπως έτσι, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αναγκάστηκε να πάρει θέση για το αν η συνάντηση που θα είχαν Μητσοτάκης – Τραμπ είχε… «κλειστεί».

[read4more]

«Μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Τραμπ και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω πιεσμένου προγράμματος, η συνάντηση τελικά ματαιώθηκε», είπε η απάντηση που παίρνουν όσοι επικοινωνούν με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν μακρόχρονη, ισχυρή και πολύπλευρη εταιρική σχέση. Ο επικείμενος στρατηγικός διάλογος ΗΠΑ – Ελλάδας στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Click4more: Τραμπ – Μητσοτάκης: Τελικά… συναντήθηκαν έστω… σε δείπνο!

Το όλο θέμα προέκυψε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη του αναφέρθηκαν σε πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι οποίες υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίσημη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά συνάντηση γνωριμίας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση και τελικά υπήρχε προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;» ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1