Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Προ ημερησίας την Παρασκευή σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Προ ημερησίας την Παρασκευή σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για την πανδημία

Θερμή εβδομάδα ξεκινάει για την Βουλή. Αύριο Τρίτη σε υψηλούς τόνους και με ειδική πολιτική βαρύτητα αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση της πρότασης της ΚΟ της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Νίκο Παππά σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει στην δικαιοσύνη ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας για την εμπλοκή του στις αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών σταθμών και ΜΜΕ.

Την Πέμπτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προγραμματίσθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  Ανδρέας Βερύκιος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χατζηνικολάου, να ενημερώσουν -μετά από αιτήματα  της αντιπολίτευσης –  για τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και ιδιαιτέρως για την Τράπεζα Πειραιώς.

Την Παρασκευή η κοινοβουλευτική μάχη αναμένεται να κορυφωθεί καθώς προγραμματίσθηκε να  διεξαχθεί η προ ημερησίας  συζήτηση που έχει ζητήσει από τις 29 Ιανουαρίου,  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά με θέμα «την ανάγκη ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην οικονομία».

Μια συζήτηση όπου σύμφωνα με τον ΚτΒ, πρώτος θα λάβει τον λόγο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέχεια επειδή την πρωτοβουλία είχε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα μιλήσει η κυρία Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Φυσικά θα υπάρχουν και δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις