Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Προανακριτική: Δεν είπα εγώ Ρασπούτιν τον Παπαγγελόπουλο λέει η Ξένη Δημητρίου

Προανακριτική: Δεν είπα εγώ Ρασπούτιν τον Παπαγγελόπουλο λέει η Ξένη Δημητρίου

Συνεχίζει σήμερα την κατάθεσή της η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην Προανακριτική Επιτροπή με  φόντο το αίτημα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που κατέθεσαν 30 βουλευτές της ΝΔ.

Η κυρία  Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της συνεχίζει να αφήνει αιχμές για την αξιοπιστία των καταθέσεων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή υποστηρίζοντας όχι μόνο ότι  «εάν παρατηρήσει κανείς τις τέσσερις αναφορές του, θα δείτε πως  προσθέτει, αλλάζει και αφαιρεί πράγματα» αλλά και διαψεύδοντας ότι ήταν εκείνη που του είχε χαρακτηρίσει ως Ρασπούτιν τον κύριο Παπαγγελόπουλο λέγοντας πως  «εάν ο κ. Αγγελής είπε ότι από εμένα έμαθε αυτά περί Ρασπούτιν  είναι απολύτως ψευδές…» και επέμεινε ότι είναι «άδικο  να φορτώνει ο κ. Αγγελής τις εκκρεμότητες από 2015 και το 2016 στην κυρία Τουλουπάκη».

Παράλληλα αφήνει αιχμές και κατά της  εισαγγελέως Ελένης Ράϊκου υποστηρίζοντας ότι στην αναφορά παραίτησης της αναφέρθηκε σε συμφέροντα, υπονοώντας την υπόθεση της Novartis, αλλά τα δημοσιεύματα τα οποία επικαλείται ανέφεραν αβλεψίες και παραλείψεις στην υπόθεση Παπαντωνίου για τα  Εξοπλιστικά.

Φέρεται επίσης να έχει καταθέσει πως η κυρία Ράϊκου μέχρι τις 22 Μαρτίου, δύο μέρες πριν την παραίτηση της, σε επαφές και συζητήσεις που είχε μαζί της συμπεριφερόταν σαν να έβλεπε την συνέχιση της θητείας της για μια ακόμη διετία ως βέβαια.

Η κυρία Ξένη Δημητρίου φέρεται να υπερασπίζεται το έργο της κυρίας Τουλουπάκη λέγοντας πως  ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγραφών στην διερεύνηση της υπόθεσης Novartis που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κυρία Ράϊκου στον ανακριτή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις