Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Προανακριτική: Εκβιασμό από «πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα» καταγγέλλει ο Καλογρίτσας – Διάλογος με Πολάκη

Επεισοδιακά με ένταση και αλληλοκατηγορίες ξεκίνησε η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τη δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα. Ενστάσεις από τον Νίκο Παππά για sms ανάμεσα στον ίδιο και τον επιχειρηματία.

Κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής του στην προανακριτική, ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τον «εκβίασαν πολύ υψηλά ιστάμενα άτομα» λέγοντας ότι ήταν πρόσωπα «όχι όπως εσάς εδώ αλλά πολύ πιο ψηλά…».

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη  για το «ποιά ήταν αυτά τα πρόσωπα», ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να του απάντησε «ρώτα το κόμμα σου και μετά κάνε μου αυτή την ερώτηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία, ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει καταθέσει ότι εκβιάστηκε στην δημιουργία της εφημερίδας Documento. «Ξεκινήσαμε» φέρεται να έχει πει «αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Και όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε αλλά και να υπάρξει και μια εφημερίδα». Μάλιστα λέγεται πως ανέφερε ότι είχε στηρίξει και την προσπάθεια παλαιότερα της δημιουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού “Κόκκινο” του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο μάρτυρας μάλιστα έδωσε και λεπτομέρειες για την οργάνωση αυτής της “εργασίας” λέγοντας πως «δίπλα τους ήταν και οι «ομάδες του Νίκου Παππά όπου δουλεύαν σε διπλανά γραφεία, στη Ν. Σμύρνη. Ήταν περίπου δέκα άτομα που του τα έχει στείλει ο Νίκος Παππάς». 

Για την εμπλοκή της CCC, o μάρτυρας φέρεται να είπε ότι μετά την έναρξη της “συνεργασίας” ήταν που του είπαν για τη CCC. Του το ανέφερε ο Νίκος Παππάς και για να καμφθούν οι αμφιβολίες του για τους συγκεκριμένους Άραβες, του ανέφερε ότι η CCC «μας στήριξε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Νετανιάχου τον Γενάρη».

Για τη συνεργασία του με τον Τόμπρα είπε ότι τον γνώρισε από τον Πάνο Καμμένο όπου του έχει βαφτίσει τα παιδιά και τον στήριξε στην δημιουργία των ΑΝΕΛ. 

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με πηγές από τη ΝΔ, για να καταδείξει τη συνεργασία με το Νίκο Παππά, φέρεται να διάβασε και ένα μήνυμα στην Επιτροπή που είχε στείλει στον τότε υπουργό λέγοντάς του ότι στις 19.00 φεύγει για Πόρτο Χέλι και πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι οι ημέρες είχαν περάσει και ότι εγγυητική δεν είχε υπάρξει.

Αναλυτικά το SMS που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι.

Παππάς: Να μιλήσουμε.

Καλογρίτσας: Το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος ακολουθεί ολοκλήρωσή του:

…..από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00….. να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

(ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!!!! Ξανά λέω: ΑΝ δεν τα πούμε…τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις κατά τις 6.

– Καλογρίτσας: Περιμένω.

Να περάσω από σένα;

Κατά τις 6, σύντροφε που σε εσένα ή εδώ;

Παππάς: Περίμενε λίγο.

Καλογρίτσας: Ότι πεις, και όταν πεις! Αρκεί να φεύγω από σένα στις 7.

Δείτε το έγγραφο

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε πως «με δούλευαν μαζί με τον δικηγόρο  Ματζουράνη και στο τέλος με “πήδ…” κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το «Documento». Ο Τόμπρας ήλθε να με δει. Του λέω δεν ενδιαφέρομαι για κανάλι εκτός εάν θέλουν οι άλλοι»…. « και μετά με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν προχωρά με τον Τόμπρα». Στην ερώτηση ποιος τον πήρε, ο Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να απάντησε «ο Νίκος Παππάς». 

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε και σήμερα ότι δεν είχε χρήματα για τον διαγωνισμό και ότι τα «δανείστηκα και τα έβαλα», σημειώνοντας ότι στο φάκελο της αίτησης της αδειοδότησης υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του γιού του ότι κατείχε τα χρήματα​. 

Μύλος με τα sms του Καλογρίτσα – Ενστάσεις από Παππά

Η δεύτερη μέρα της κατάθεσης Καλογρίτσα ξεκίνησε όπως… τελείωσε η πρώτη: επεισοδιακά! Ο ελεγχόμενος πρώην υπουργός Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για αλλοίωση των πρακτικών της πρώτης ημέρας κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα και ζήτησε να ακούσει ο συνήγορός του τα ηχητικά της κατάθεσης καθώς όπως είπε έχουν αφαιρεθεί ουσιώδεις δηλώσεις και διάλογοι…

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει πως στα πρακτικά δεν έχει αναγραφεί η ανάκληση της αρχικής κατάθεσης που έκανε ο μάρτυρας ότι έχει στην κατοχή του και sms με ανταλλαγή μεταξύ τους μηνυμάτων, αλλά και ούτε το απόσπασμα με την σεξιστική προσβολή στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης τις είπε ότι «εδώ δεν είμαστε κομμωτήριο».  

Οι ενστάσεις αυτές του πρώην υπουργού Νίκου Παππά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν κύκλο έντονης αντιπαράθεσης με τους βουλευτές της ΝΔ. Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης καταλόγισε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρελκυστικές διαδικασίες και αιτήματα που στόχο έχουν περισσότερο την οδήγηση της συνεδρίασης σε αναβολή και όχι ενδιαφέρον να καταθέσει ο μάρτυρας όπως διατείνονταν χθες.

Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Παππάς φέρεται να ανέφερε πως θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενος να καταθέσει μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση για αλλοίωση πρακτικών συνεδρίασης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Κελέτσης, φέρεται να έχει απαντήσει ότι είναι απόλυτο κυριαρχικό του δικαίωμα όταν υπάρχει οχλαγωγία και φραστικές αντιπαλότητες να ζητάει από τους πρακτικογράφους να μην καταγράφουν τα όσα λέγονται.

Το θέμα πάντως, αν και η εξέταση για δεύτερη ημέρα του Χρήστου Καλογρίτσα ξεκίνησε, δεν έχει λήξει πολιτικά, παρά το γεγονός ότι το αίτημα Παππά απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις