Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ψάχνουν αυτούς ψήφισαν κατά και αλληλοκατηγορούνται

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Ψάχνουν αυτούς ψήφισαν κατά και αλληλοκατηγορούνται

Σήριαλ έχει γίνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την σύσταση Προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Όλοι ψάχνουν τους έξι που καταψήφισαν και ο ένας δείχνει τον άλλο αφού η ψηφοφορία ήταν μυστική και ποτέ δεν θα μάθουμε ποιοι ήταν εκείνοι που διαφώνησαν με την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου.

Πρώτος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μέσω πηγών του «έδειξε» ως «δράστες» βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. «Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν την δειλία του Πρωθυπουργού. Φρόντισαν για αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…», τόνισαν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση από τη ΝΔ ήρθε μέσω κύκλων και ήταν: «Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι μπετόν αρμέ».

Το ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του διαψεύδει ότι καταψήφισε και μάλιστα δείχνει προς τη ΝΔ αφού όπως τονίζει ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει κόψει τους δεσμούς του με τους Καραμανλικούς της ΝΔ.

Τονίζει: «Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την Καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση. Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στην συγκεκριμένη υπόθεση. Στο τέλος βέβαια κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για να μην… μπερδευόμαστε

Για όλα τα αδικήματα «ναι» ψήφισαν 173 βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 83 βουλευτές, σε σύνολο 261 ψηφισάντων βουλευτών. Στην κάλπη βρέθηκαν 4 άκυρα και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στην μυστική ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Από τη ΝΔ απουσίαζε ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Κατρούγκαλος και Θεοδώρα Τζάκρη, που βρίσκονται στο εξωτερικό, καθώς και οι Νίκος Φίλης και Νεκτάριος Σαντορινιός για λόγους υγείας.

Η Ειδική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει προθεσμία δύο μήνες προκειμένου να παραδώσει το πόρισμα της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις