Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προανακριτική: Γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα κατέθεσε μάρτυρας

Προανακριτική: Γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα κατέθεσε μάρτυρας

Με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να μετατίθεται για μετά το Πάσχα, ενώπιον της προανακριτικής για τον Νίκο Παππά βρέθηκε σήμερα (22.04.2021) ο στενός συνεργάτης του επιχειρηματία, Χρήστος Νικολάου.

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνώρισε τον Νίκο Παππά σε γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα του 2016. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός ήταν ο μοναδικός πολιτικός ανάμεσα στους σχεδόν 50 καλεσμένους και, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, φαινόταν να έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης ρώτησε τον Χρήστο Νικολάου αν ο Καλογρίτσας είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με τον Νίκο Παππά και ο μάρτυρας του απάντησε πως δεν χρειαζόταν να του απαντήσει, αφού είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό στο σπίτι του επιχειρηματία.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική ανέφεραν ότι η γιορτή στο σπίτι του Χρήστου Καλογρίτσα στην οποία αναφέρθηκε ο μάρτυρας ήταν τα Χριστούγεννα του 2016, δηλαδή στην ονομαστική γιορτή του επιχειρηματία, μετά το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία είχαν δώσει το παρών 200 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι κατά καιρούς είχε δει κι άλλα πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.  

Ο Χρήστος Νικολάου φέρεται να έχει επαναλάβει και όσα είχε πει σε ένορκη κατάθεσή του, ότι ήταν παρών σε συνάντηση που έγινε στις 4 Ιουλίου του 2017, ανάμεσα στον Σάμερ Χούρι, τον Χρήστο Καλογρίτσα και τον Κυριάκο Τόμπρα όπου συζητήθηκε η επιστροφή του ποσού των 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα στον Χούρι. Σε εκείνη τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας φέρεται, επίσης, να έδωσε στοιχεία για την εικονικότητα της σύμβασης που είχαν κάνει η εταιρία CCC των Χούρι με τον Χρήστο Καλογρίτσα. Έκανε λόγο μάλιστα για πρωτοφανή σύμβαση και υποστήριξε ότι αν η συμφωνία ήταν τεχνική, ο ίδιος θα το γνώριζε αφού ήταν ο αρμόδιος πολιτικός μηχανικός για τα έργα εξωτερικού της Τοξότης Α.Ε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις