Πέμπτη, 25 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Προανακριτική: Καταγγελίες Τζάκρη για αλλοίωση των πρακτικών

Προανακριτική: Καταγγελίες Τζάκρη για αλλοίωση των πρακτικών

Νέες καταγγελίες της εισηγήτριας στου ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη στην προανακριτική επιτροπή για αλλοίωση πρακτικών από τον Πρόεδρό της Σταύρο Κελέτση.

Αυτή την φορά, αναφέρει ότι έχουν περικοπεί οι παρεμβάσεις  βουλευτών της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει: 

«Διαπιστώνω από την ανάγνωση των πρακτικών της χθεσινής συνεδρίασης της 25ης Μαΐου της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Καλογρίτσα, ότι δεν υπάρχουν οι  παρεμβάσεις των βουλευτών – μελών της  ΝΔ στην Προανακριτική προς τον μάρτυρα Χρήστο Καλογρίτσα.

Σήμερα το πρωί, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Προανακριτική Επιτροπή θα ζητήσουμε να ακούσουμε, όπως δικαιούμαστε, το ηχητικό ντοκουμέντο και θα ζητήσουμε την διόρθωση των πρακτικών στο ορθόν.
Η επανάληψη της πρακτικής από τον Πρόεδρο της Προνακριτικής κ. Σταύρο Κελέτση να βγάζει επιλεκτικά κομμάτια από τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάζονται από αυτούς, αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά, η οποία κολάζεται από διαφορετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.
Αυτό αποτελεί επίσης ακραία παράβαση της υποχρέωσης τήρησης αξιόπιστων και έγκυρων πρακτικών κάθε συλλογικού οργάνου, γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία της τήρησης των πρακτικών από τον πρόεδρο.
Ο πρόεδρος εγγυάται την αυθεντική καταγραφή των όσων διαμείβονται στην Επιτροπή. Δεν κάνει κοπτοραπτική. Ούτε κολάζ στις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής και στις καταθέσεις των μαρτύρων».

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Σταύρος Κελέτσης, στην προηγούμενη αμφισβήτηση της ορθότητας της καταγραφής των Πρακτικών που είχε καταγγελθεί από το Νίκο Παππά και την αξιωματική αντιπολίτευση πως είχαν αφαιρεθεί παρεμβάσεις βουλευτών – μελών του ΣΥΡΙΖΑ, είχε αναφέρει ότι είναι βάση του Κανονισμού, δεν επιτρέπονται και δεν θα καταγράφονται οι παρεμβάσεις βουλευτών όταν δεν έχουν τον λόγο από όποια πτέρυγα εάν προέρχονται.​

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις