Πολιτική

Προανακριτική: «Μου είπαν να γίνω προστατευόμενος μάρτυρας υπό την προϋπόθεση να δώσω Λοβέρδο και Γεωργιάδη»

Οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής συνεχίζονται σήμερα με την κατάθεση του συμβούλου για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής υπουργών Υγείας από την περίοδο υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου κ. Νίκου Μανία.

Σύμφωνα με πηγές από την Επιτροπή, ο κ. Μανίας καταλόγισε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ότι του πρότεινε να γίνει προστευόμενος μάρτυρας υπό την προϋπόθεση να κατονομάσει αξιόποινες πράξεις και ειδικά για τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και  Άδωνι Γεωργιάδη αλλά ο ίδιος όπως είπε δεν γνώριζε τίποτα.

Ο κ. Μανίας φέρεται να έχει καταθέσει στην Επιτροπή πως αρχικά είχε δώσει κατάθεση τον Ιανουάριο του 2019 στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Παπασπύρου που ενεργούσε έρευνα. Τον Απρίλιο όμως τον ξανακάλεσε η κυρία Παπασπύρου και του είπε πως υπάρχει μια κατάθεση που τον ενέπλεκε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και του προτάθηκε να γίνει προστατευομένος μάρτυρας. Δεν είχε δικηγόρο μαζί του και του υπέδειξαν ότι χρειαζόταν να γίνει αίτημα στον Άρειο Πάγο και μάλιστα ότι αυτό έπρεπε να γίνει αυθημερόν. Έτσι – φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική ο κ. Μανίας- πήγε και το έκανε το αίτημα στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη κ. Τουλουπάκη η οποία του είπε πως όμως πρέπει να καταγγείλει αξιόποινες πράξεις. Τότε τους εξήγησε ότι δεν ξέρει αυτός για αξιόποινες πράξεις και την επομένη έμαθε ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος πολιτικού.

Click4More 15 μέρες προθεσμία για να καταθέσει στην Προανακριτική ζητά η Τουλουπάκη

Ο κ. Μανίας φέρεται να έχει καταθέσει στην προανακριτική πως η κυρία Τουλουπάκη του ζήτησε να καταθέσει εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου και του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά όπως είπε «τι θα μπορούσα να πω αφού δεν τους γνώριζα».

Ο Νίκος Μανίας φέρεται να επιμένει από την έναρξη της κατάθεσής του την προανακριτική, πως δεν έχει να πει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών στην υπόθεση και πως οι υπουργοί Υγείας δεν μπορούσαν να παρέμβουν στις τιμές φαρμάκων. Και ότι ποτέ ο ίδιος δεν είδε τον κ. Φρουζή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα