Πολιτική

Προανακριτική: Να αντικατασταθούν Πολάκης και Τζανακόπουλος ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής με διαδικαστικά θέματα, την λίστα των μαρτύρων και όχι μόνο. Το ΚΙΝΑΛ με το... "καλημέρα σας", ζήτησε να αντικατασταθούν από μέλη της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ΚΙΝΑΛ έθεσε θέμα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή καθώς υποστηρίζει ότι θα κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν για δηλώσεις που είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ζητούν την εξαίρεσή του, προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας για να αναφέρει τους λόγους που πήγε ως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και τί ζήτησε από τους δικαστές.

Ειδικά για τον Παύλο Πολάκη αναφέρουν ότι ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, είχε προαναγγείλει γεγονότα τα οποία λίγο καιρό μετά είχαν εξέλιξη στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Όπως τόνισαν από το ΚΙΝΑΛ, η ιδιότητα του μέλους δεν μπορεί να συμβαδίζει με την εξέτασή τους και γι’ αυτό ζητούν την αντικατάστασή τους.

Εξαιρέσεις, όμως, δεν αποκλείεται να ζητήσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θανάση Πλεύρη με το επιχείρημα ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου εκπροσώπησαν ως νομικοί παραστάτες τον Νίκο Μανιαδάκη που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας αρχικά και μετά του αφαιρέθηκε η προστασία και κατέστη κατηγορούμενος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Προσβλητικό για τη Δημοκρατία το δίλημμα: Μητσοτάκης ή Ερντογάν»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να «τρομοκρατήσει την κοινωνία» και απέρριψε τα κυβερνητικά διλήμματα περί πολιτικής αστάθειας
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
7
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη και Τσίπρα: «Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, με ακοστολόγητες υποσχέσεις» – «Εφιαλτικό σενάριο ακυβερνησίας»
Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το «τυφλό όχι» στη Συνταγματική Αναθεώρηση και σφοδρά πυρά στον πρόεδρο της ΕΛΑΣ - «Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν πρόωρες κάλπες»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή
162
Κόντρα Φλωρίδη με Δουδωνή: «Δες πώς κατάντησες, σε στηρίζει η Κωνσταντοπούλου» – «Είναι εξωκοινοβουλευτικός, να φύγει»
Ένταση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την αποχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης από την Ολομέλεια - Η απάντηση Φλωρίδη, η παρέμβαση Γεωργαντά και τα πυρά για τις προτάσεις της ΝΔ
Φλωρίδης και Δουδωνής 22