Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Προανακριτική: Να αντικατασταθούν Πολάκης και Τζανακόπουλος ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Προανακριτική: Να αντικατασταθούν Πολάκης και Τζανακόπουλος ζητεί το ΚΙΝΑΛ

Πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής με διαδικαστικά θέματα, την λίστα των μαρτύρων και όχι μόνο. Το ΚΙΝΑΛ με το… “καλημέρα σας”, ζήτησε να αντικατασταθούν από μέλη της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το ΚΙΝΑΛ έθεσε θέμα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή καθώς υποστηρίζει ότι θα κληθούν να καταθέσουν σε αυτήν για δηλώσεις που είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Τζανακόπουλο ζητούν την εξαίρεσή του, προκειμένου να κληθεί ως μάρτυρας για να αναφέρει τους λόγους που πήγε ως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον Άρειο Πάγο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και τί ζήτησε από τους δικαστές.

Ειδικά για τον Παύλο Πολάκη αναφέρουν ότι ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, είχε προαναγγείλει γεγονότα τα οποία λίγο καιρό μετά είχαν εξέλιξη στην δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Όπως τόνισαν από το ΚΙΝΑΛ, η ιδιότητα του μέλους δεν μπορεί να συμβαδίζει με την εξέτασή τους και γι’ αυτό ζητούν την αντικατάστασή τους.

Εξαιρέσεις, όμως, δεν αποκλείεται να ζητήσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θανάση Πλεύρη με το επιχείρημα ότι συνεργάτες του δικηγορικού του γραφείου εκπροσώπησαν ως νομικοί παραστάτες τον Νίκο Μανιαδάκη που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας αρχικά και μετά του αφαιρέθηκε η προστασία και κατέστη κατηγορούμενος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις