Πολιτική

Προανακριτική: Πρέσβης στο Παρίσι και διοικητής της ΕΥΠ οι πρωτοι μάρτυρες;

Με την κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων ασχολείται σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα να περάσουν το κατώφλι της οι πρώτοι μάρτυρες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ν.Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 12:30 με την πρόταση η κλήτευση των μαρτύρων να γίνει με βάση τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, κι έτσι, για παράδειγμα, τα δύο πρώτα πρόσωπα που θα προτείνει είναι ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι την εποχή που έλαβε η Ελλάδα τη λίστα Λαγκάρντ (Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 2010), Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας. Σε αυτή τη λογική λοιπόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να είναι ο μάρτυρας που θα κληθεί στην τελική ευθεία της προκαταρκτικής εξέτασης, πριν δηλαδή από την έκδοση του πορίσματος.

Για τη ΔΗΜ.ΑΡ. η χρονολογική σειρά δεν είναι το μείζον, αλλά η κλήση όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων που ενέχονται στην υπόθεση.

Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιμείνει στην κλήση και του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίο η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Προανακριτικής στο κάδρο των ευθυνών, είτε για πράξεις του, είτε για παραλείψεις του.

Επιπλέον θα επιμείνει στην κλήση στελεχών του Δ.Ν.Τ., καθώς, κατά δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, «από κατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ προκύπτει πως το ΔΝΤ γνώριζε περί της λίστας και αποθάρρυνε δημοσίους υπαλλήλους από το να την αναζητήσουν, παραπέμποντας στην Ελληνική Κυβέρνηση».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση των άλλων κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κωνσταντοπούλου: Βάλτε τις κάμερες να γράφουν, να βλέπουμε αντιδράσεις!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ακρίβεια, διαφθορά και θεσμούς – Ειδικές αναφορές στα προβλήματα της Λέσβου, του πρωτογενούς τομέα, του μεταφορικού ισοδύναμου και της δημόσιας υγείας
Τσίπρας από τη Μυτιλήνη: «Θα στηρίξουμε την Ελλάδα της παραγωγής απέναντι στην Ελλάδα της λαμογιάς»
33
Κύμα παραιτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά και άλλα 5 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας
Οι παραιτηθέντες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε ένα κόμμα όπου, όπως αναφέρουν, «η μειοψηφία επιδιώκει να καταστρατηγήσει τις δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις»
Αναστασία Σαπουνά 8
Ο Στέφανος Κασσελάκης «τρολάρει» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραιτούνται – «Να σας γράψω συστατική επιστολή για τον ιδιωτικό τομέα»
Με καυστική διάθεση σχολιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης τις καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές του κόμματος να παραιτούνται...
Ο Στέφανος Κασσελάκης 17