Τετάρτη, 22 Μαΐ
28oC Αθήνα

Προανακριτική: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί η διευθύντρια του γραφείου του ΓΑΠ

Προανακριτική: Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί η διευθύντρια του γραφείου του ΓΑΠ

Μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση να κληθεί η κα Ρεγγίνα Βάρτζελη, διευθύντρια του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, κατέθεσε αίτημα να επανακληθεί ο πρώην Πρωθυπουργός, το οποίο υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ και καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Μαρκογιανάκης διέκοψε μονομερώς τη συνεδρίαση, χωρίς να γίνει ψηφοφορία για το θέμα αυτό.

Όπως υποστηρίζει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα “η στάση του Γιώργου Παπανδρέου τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, καθώς περιφρονεί το κύρος του κοινοβουλίου και της προανακριτικής επιτροπής. Καθιστά τον εαυτό του υπόλογο και η τακτική του να μην έρχεται να καταθέσει, αλλά να στέλνει υπόμνημα, συνάδει μόνο με τη θέση του υπόπτου ή του κατηγορουμένου.

Οι βουλευτές της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα, που χωρίς καμιά αιτιολογία, εμπόδισαν με τη ψήφο τους την νέα κλήτευση του κ. Παπανδρέου, παρέχοντάς του την άνεση να αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε στην επιτροπή και στην οποία προσποιείται ότι δεν έχει καταλάβει τη βαρύτητα της άρνησης προσέλευσης και μαρτυρίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αναφέρεται σε κλήτευσή του, αλλά σε «επιστολή» του προέδρου της Επιτροπής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις ΗΠΑ ο Παπανδρέου – Θα στείλει επιστολή στην Προανακριτική

Δέκα μέρες παράταση πήρε η Προανακριτική – Επικρίσεις για καθυστερήσεις από το ΣΔΟΕ

ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μπλεγμένοι – Πως ο δικομματισμός θα δικάσει τον εαυτό του;

Όχι Παπανδρέου σε κατάθεση στην Προανακριτική – Ούτε νέο υπόμνημα δεν θα στείλει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε