Τετάρτη, 28 Φεβ.
18oC Αθήνα

Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής για Πάτση: Συνεχίζεται η έρευνα – Βρέθηκαν παραλείψεις

Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής για Πάτση: Συνεχίζεται η έρευνα – Βρέθηκαν παραλείψεις

Ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία. Αυτό αναφέρει ο το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (πόθεν έσχες) της Βουλής για την υπόθεση του διαγραφέντος βουλευτή από τη ΝΔ, Ανδρέα Πάτση. 

Επί της ουσίας το Γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Θανάση Μπούρα επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό ο οποίος διενέργησε τον έλεγχο της δήλωσης του 2019 του βουλευτή Ανδρέα Πάτση και χειρίστηκε το Πόθεν Έσχες του.

Σημειώνεται  χαρακτηριστικά: «κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση του βουλευτή ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Εδώ όμως υπάρχει ένα κενό πώς ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός έμεινε στο τυπικό της παράλειψης που διορθώθηκε μεν, αλλά και παράλληλα δεν προχώρησε και στην ουσία καθώς δεν επιτρέπεται βουλευτής να έχει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες! Και βεβαίως ότι δεν προχώρησε σε σχετική έκθεση και παραπομπή του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι διαπιστώθηκαν παραλείψεις εκ μέρους του βουλευτή και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020).

 Γίνεται επίσης γνωστό πως μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ο έλεγχος επισπεύδεται και παράλληλα, επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις