Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρόεδρος ΝΔ – Γεωργιάδης: Είπα ποιόν στηρίζω για να μην λένε ότι κάνω παζάρια

Πρόεδρος ΝΔ – Γεωργιάδης: Είπα ποιόν στηρίζω για να μην λένε ότι κάνω παζάρια

Για τα ποσοστά των υποψηφίων στον πρώτο γύρο των εκλογών της ΝΔ για την στήριξη που παρέχει στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων, μίλησε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

«Το ποσοστό μου φαίνεται ότι θα περάσει το 12%-12,5% κάπου εκεί. Φαίνεται ότι ο κος Μεϊμαράκης θα είναι πέριξ του 38% και ο Κυριακός θα είναι πάνω από το 29%. Μονοψήφια θα είναι η διάφορα. Λείπουν 180 τμήματα από την Αττική, στην Αττική ο μέσος όρος μέχρι στιγμής έχει πρώτο τον Κυριάκο, δεύτερο τον Βαγγέλη και τρίτο έμενα αλλά πολύ ψηλά. Και πολύ χαμηλά τον κ. Τζίτζικώστα. Αυτό ως αποτέλεσμα θα αλλάξει τα ποσοστά που είδατε χθες περίπου ως εξής, θα ανέβει λίγο ο Κυριάκος, θα πέσει λίγο ο Μεϊμαράκης, θα ανεβώ λίγο εγώ, θα πέσει ο Τζιτζικώστας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Για την στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη είπε: «Εγώ το είπα αυτό και από την αρχή για τους εξής λογους, πρώτον δεν ήθελα να μείνω ουδέτερος και να περνάνε οι μέρες και να δίνω την εντύπωση ότι θέλω με κάποιο τρόπο να διαπραγματευτώ αυτό το ποσοστό. Αυτά δεν μου αρέσουν, ούτε ως εικόνα. Δεύτερον, αν είδατε όλη την προεκλογική περίοδο εγώ δεν είχα κρύψει ότι από τους υπόλοιπους τρεις υποψηφίους έβλεπα ως πιο συγκροτημένη την υποψηφιότητα του κου Μητσοτάκη. Το έχω πει προεκλογικά σε δεκάδες συνεντεύξεις μου. Υπό την έννοια αυτή πιστεύω ότι με βάση τα όσα έλεγα και τις θέσεις που υποστήριζα προεκλογικά, η εγγύτερη σε έμενα υποψηφιότητα είναι του κου Μητσοτάκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, σε καμία περίπτωση».

Ερωτηθείς πόσοι από τους ψηφοφόρους του υπολογίζει ότι θα υποστηρίξουν τον κ. Μητσοτάκη απάντησε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία θα πάει.

«Τα «στελέχη» του κ. Σαμαρά έχουν διασπαρθεί και στις τέσσερις υποψηφιότητες. Θέλω να σας πω ότι ποιο γνωστοί βουλευτές-υποστηρικτές του κ. Σαμαρά ήταν στον κ. Τζιτζικώστα. Επίσης οι πιο γνωστές κομματικές επιλογές ήταν στον κ. Μεϊμαράκη. Δεν βγήκε ποτέ ο κ. Σαμαράς να με υποστηρίξει, δεν ακούσατε «κύκλοι του κ. Σαμαρά ψηφίζουν τον Άδωνη Γεωργιάδη», δεν υπήρχαν αυτά όλα. Άρα λοιπόν η δική μου υποψηφιότητα και το 12% που έχω πάρει είναι το ποσοστό που ψήφισε Άδωνη Γεωργιάδη, δεν ψήφισε ούτε Αντώνη Σαμαρά ούτε κανέναν άλλο. Άρα είναι αυτοί οι οποίοι ακούσανε αυτά που έλεγα, καταλάβανε και αυτό είναι πολύ συγκινητικό για έμενα, ότι το πιθανότερο είναι να μην κερδίσω. Αυτό έχει την εξής σημασία, γιατί έδωσε ένα στοιχείο πολιτικού ρομαντισμού στην υποψηφιότητα μου. Ήρθαν άνθρωποι και τρέξανε, κοπιάσανε, χάσανε χρόνο, μπορεί να τσακωθήκανε με τους φίλους του, όχι περιμένοντας να πάρουν καρέκλα αλλά περιμένοντας να συμμετάσχουν στην μάχη των ιδεών».

Για το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε το 100% των αποτελεσμάτων είπε χαρακτηριστικά: «Αν πίστευαν ότι η ΝΔ κινείται γρήγορα δεν θα ψήφιζαν Άδωνη Γεωργιάδη. Οι περισσότεροι ψήφισαν Άδωνη Γεωργιάδη γιατί βλέπουν αυτά τα προβλήματα στη ΝΔ. Δεν είναι ύποπτο. Το καταστατικό της ΝΔ είναι παρά πολύ απαξιωμένο δηλαδή θυμίζει Σοβιετική Ένωση. Πρέπει λοιπόν τα fax που θα μαζευτούν να τα κοιτάξουν οι τέσσερις υποψήφιοι εκπρόσωποι τους, να ελέγξουν ότι είναι ίδια με τους δικούς τους, να υπογράψουν οι τέσσερις εκπρόσωποι των υποψηφίων πάνω στο κάθε fax και μετά να μπει να καταμετρηθεί».

Είπε ακόμα ότι είναι απολύτως ανοιχτό εκλογικό αποτέλεσμα διότι πια θα φύγουμε από την συζήτηση αν θα διασπαστεί ή όχι η ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να κάνουν debate οι δυο τους τώρα. «Τώρα που λείπω εγώ που είμαι ο φασαριόζος ας το κάνουν οι δυο τους. Είναι μια απολύτως ανοιχτή μάχη», είπε χαρακτηριστικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε